Ingredients
3 moniatos mitjans
1 c.s. d’oli d’oliva
1 ceba mitjana
2 grans d’all
1 c.s. de romaní fresc picatmoni
la ratlladura d’una llimona
2 tasses de brou de verdures
1 tassa d’aigua mineral
Una mica de nata líquida vegetal per decorar (de coco, per exemple)
Per les crackers al romaní:
2 coquetes integrals (de civada i espelta, per exemple)
1 c.s. d’oli d’oliva
2 c.s. de romaní fresc picat
1 c.p. d’all en pols
Una mica d’aigua per hidratar les coquetes
Elaboració
Escalfeu l’oli en un cassó i salteu els moniatos, la ceba i l’all durant uns 10 minuts.
Afegiu el romaní picat, la ratlladura de llimona, el brou de verdures i l’aigua. Porteu a ebullició i abaixeu el foc, cuineu uns 15 minuts i tritureu fins a aconseguir una textura suau.
Decoreu cada tassa o bol amb un rajolí de nata líquida.
Per les crackers de romaní:
Talleu les coquetes a tires mitjanes amb un ganivet o un tallapizzes. Hidrateu una mica amb aigua. Barregeu l’oli, el romaní i l’all en pols en un bol i impregneu les coquetes.
Preescalfeu el forn a 210 ºC. Escampeu les tires sobre una safata de forn amb paper per coure, procurant que no quedin enganxades.
Coeu-les al forn a 210 ºC a altura mitjana durant 10 minuts o fins que es daurin i quedin cruixents.
Font: etselquemenges.cat