Avui, 14 de juny, celebrem el Dia Mundial del Cogombre, la quarta hortalissa més produïda al món, i per celebrar el seu dia us portem algunes curiositats i consell per aprofitar-la al màxim.

El cogombre és una hortalissa que, encara que la podem trobar i comprar durant tot l’any, és característica de l’estiu, ja que refresca de manera natural. I és que quan arriba la temporada estiuenca, aquesta verdura passa a ser un dels ingredients indiscutibles de gran part de les receptes d’aquesta època de l’any.

Més del 90% del cogombre és aigua, és per això que és un aliment molt diürètic i laxant. A més, és baix en calories i pràcticament sense grasses. La gran quantitat d’aigua que conté, sumat a la fibra, el fa ser una opció molt bona per millorar la salut digestiva. Per aquestes raons, tradicionalment s’ha fet servir per tractar la gota, l’obesitat i les malalties cardíaques.

Un altre vessant en què el podem utilitzar és en l’estètica. El cogombre conté propietats dermatològiques i el podem fer servir com a ingredient principal per a fer-nos una màscara facial natural. També és un bon remei natural si heu estat molta estona al sol o si teniu cremades. Tritureu dos cogombres, escampeu la polpa resultant per la zona afectada i deixeu que actuï uns 30 minuts.

Encara que és un aliment que tradicionalment es menja cru i que combina molt bé amb el tomàquet en amanides, també té receptes cuinades, però alhora refrescants. Una de les millors maneres de consumir-lo és en forma de crema freda. Aquí us deixem dues opcions de cremes amb combinacions diferents però explosives i molt refrescants:

– Crema freda de meló amb cogombre i iogurt

– Crema freda d’alvocat i cogombre

Article relacionat
Caqui

El Caqui...

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari