El bròquil es tracta d’una verdura molt versatil a la nostra cuina, baixa en calories i amb una gran quantitat de vitamines, minerals, antioxidants i principis actius anticancerígens. Però, sabíeu que és un superaliment? Sí, sí… és una de les hortalisses considerada amb més nutrients per unitat de producte.
Les vitamines més destacades del bròquil són la vitamina C, que en té en la mateixa quantitat que les taronges i, en aquest sentit, és útil per als refredats i ens ajuda a absorbir el ferro de la dieta. També ens aporta vitamines del grup B, com àcid fòlic (B9) i tiamina (B1) i la niacina (B3), que ajuden al bon funcionament del sistema nerviós. Provitamina A, que va bé per a les cèl·lules de la pell, dels ossos, de les mucoses i de la vista.
D’entre els minerals, destaquen el potassi, el calci, el ferro i el sofre. Pel que fa als principals efectes sobre l’organisme són l’ajuda en la detoxoficació hepàtica, és a dir, és beneficiós en els processos depuratius del fetge; ens ajuda a protegir la mucosa de l’estòmac i dels intestins; i és un gran antioxidant que ens ajuda a eliminar els radicals lliures.
A l’hora de cuinar-lo, es recomana no combinar-lo amb una altra verdura crucífera, combinar-lo amb un gra d’all o alguna llavor carminativa i amanir-lo amb un rajolí d’oli cru. Es tracta d’un producte ben versatil a la cuina amb que podem fer plats ben deliciosos.

Article relacionat
Caqui

El Caqui...

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari