Avui compartim amb tots vosaltres un interesant decàleg de la https://www.gasolfoundation.org/:

Els 10 manaments per gaudir de l’alimentació saludable en família
Aquí els consells per fomentar una alimentació saludable en la llar:

Tingues en compte la presentació dels plats, ja que motivarà als més petits a provar diversos tipus d’aliments saludables

Prepara receptes amb ells/as, els farà sentir als nens més involucrats i reforçarà els llaços familiars

Varia el tipus de cocció: Sabies que fins que no es prova un aliment mínim 10 vegades al nostre paladar li costa acostumar-se a un nou sabor i textura? Així que prova mil variants abans d’apartar un aliment saludable de la vostra dieta

Evita empipaments a l’hora de menjar i mantenir una harmonia – l’ambient en el qual es desenvolupa el menjar familiar és clau ja que crea una relació directa amb els aliments que estem consumint

Serveix una ració adequada a l’edat del nen/a. Veritat que no vesteixes al teu fill/a amb roba 4 talles més grans? Encara no tenen cos d’adult, tingues-ho en compte també a l’hora d’escollir la ració que els vas a servir.

Barreja aliments menys preferits amb aliments que sí li agradin com a pasta o arròs
Presenta el plat com una festa: d’aquesta manera li semblarà atractiu i divertit menjar aliments saludables

Com a adult has de ser un model per als teus fills, germans, cosins, etc – no t’oblidis que ets el mirall en el qual es miren els més petits. Predica amb l’exemple i menja de forma saludable!

Compra verdura de temporada i tingues a la nevera, al rebost i al centre de la taula fruita i verdura. Tenir accessibilitat a aquesta classe d’aliments potenciarà que s’animin a consumir-los de forma regular.

En comptes de castigar pel no consum de certs aliments saludables, utilitza expressions com “Ja veuràs, prova-ho que està molt bo” o “Molt bé, te’ls estàs acabant.”

“Veritat que està més bo del que pensaves…?”, “Mmmm… tasta molt bé! Ja veuràs prova-ho.” L’actitud ho és tot per aconseguir fomentar el consum d’aliments saludables fins i tot entre els més reticents!

Article relacionat
Caqui

El Caqui...

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari