Arriba un dels dies més esperats de l’any: Sant Joan! I quina millor manera de celebrar-ho que amb bona companyia i una bona coca de Sant Joan sobre la taula? La coca de Sant Joan és una de les més populars i festives, i es menja durant la nit del 23 al 24 de juny, durant la revetlla de Sant Joan.

De coques de Sant Joan en podem trobar de molts tipus, com de fruita, de pinyons, de crema, de massapà, de xocolata, de pasta de full, entre d’altres, i per gaudir-la com cal, s’ha d’acompanyar amb un bon cava. Entre totes aquestes, la varietat més venuda sol ser la de brioix amb fruites i pinyons.

Cada any els forners i pastissers elaboren milers de coques, i cada vegada més sorgeixen noves formes d’emplenar-les amb ingredients curiosos, com la crema de formatge, les maduixes o la sobrassada. Antigament, però, en els seus inicis, les coques es pastaven a casa i es portaven als forners perquè les fornegessin.

Als mercats trobaràs coques de Sant Joan per a tots els gustos. La coca de Sant Joan es deriva d’un tortell que es menjava antigament, de sabor dolç i de forma rodona, i que diuen que tenia la forma del sol com a mostra de culte a l’astre rei. I és que el 23 de juny, és la nit de la celebració del solstici d’estiu, de l’arribada del bon temps i de la calor.

Com a curiositat, es deia que al camp, hi havia la creença que la coca s’havia de consumir a l’exterior, perquè menjar-se-la sota teulada portava desgràcies.

Així que, no esperis més i vés a comprar la teva coca preferida per gaudir d’una bona revetlla!

 
 
 
 
 

Mercats BCN

Article relacionat
Caqui

El Caqui...

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari