Ingredients
Un llenguado d’uns 400 grams aproximadament
Oli d’oliva
Farina
Sal
Pebre negre en pols
Salsa meunière
Una rodanxa de llimona tallada fina (una per cada llenguado que fem)
Julivert picat

Ingredients per la salsa
Mantega de llet
Sal
Pebre negre en pols
Tàperes
El suc de dues llimones
Vi blanc

Elaboració de la salsa
En un cassó gran, posem la mantega que es desfaci, segons la quantitat de salsa que necessitem fer, i tot seguit hi afegim un grapat de tàperes i el suc de les llimones, juntament amb un pessic de sal i pebre i un rajolí de vi blanc. Anem remenant amb el batedor de varetes, fins que ja tenim la salsa ben emulsionada, i ja la podrem retirar del foc i posar-la en un taper i guardar-la fins el moment que la necessitem.

Elaboració
Primer, fem la salsa meunière, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Tot seguit, agafem el llenguado, el netegem tot traient-li tant la pell de sobre com la de sota, les espines laterals, i l’hi tallem el cap, el salpebrem, amb un ganivet ben fi fem un tall a lo llarg per les dues cares, l’enfarinem i el fregim dos minuts per cada cara, i el posem en una paella gran, juntament amb la salsa a la meunière, i el deixem coure uns set minuts, i en el moment se posar-lo en el plat, a la part on hi ha l’ull, hi posem la rodanxa de llimona com a guarnició, el cobrim amb la salsa pel damunt, l’espolsem amb el julivert picat, i ja el tenim a punt per servira taula.

 

Font: receptes.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari