Ingredients
1 kg de mandarines
500 g de sucre
Suc 1 llimona
Pell ratllada de 2 mandarines
Recepta de melmelada de mandarina
Pelem totes les mandarines (excepte dues) i les deixem tan netes com sigui possible, sense pinyols ni fibres.
Agafem les dues mandarines que hem apartat i ratllem la seva pell. Servirà per donar-li més aroma a la melmelada. Un cop ratllada la pell, ja les podem pelar i netejar com la resta de mandarines.
En una olla a temperatura mitjana, col·loquem tots els grillons de mandarines. Afegim el sucre i el suc d’una llimona.
Passat 10 minuts, i quan el sucre s’hagi dissolt, baixem el foc i coem tots els ingredients durant 45 minuts, vigilant que no es cremi ni s’enganxi al fons de l’olla.
Sabràs que la melmelada de mandarina ja està feta si quan agafes una cullerada i li dones la volta no cau. En cas contrari, deixa-la 5 minuts més de cocció.
Utilitza un pot de vidre prèviament esterilitzat per conservar la melmelada. I a gaudir!
Font: elnacional.cat