INGREDIENTS
1 kg de pomes Granny Smith
2 paquets de pasta brisa
200 g de sucre
120 g de mantega sense sal
60 ml d’aigua
30 g de farina
1 ou
Mitja cullerada de canyella molta
PREPARACIÓ
Comencem fent el caramel. Posem en un pot al foc 120 g de mantega sense sal i la fonem procurant que no es cremi.
Un cop fosa, hi afegim 30 g de farina. Ho removem durant 1 minut.
Afegim al pot 60 ml d’aigua i 200 g de sucre. Ho portem a ebullició fins que el sucre es desfà. Després ho coem durant tres minuts sense deixar-ho de remenar.
Pelem, tallem i ratllem 1 kg de pomes Granny Smith. Les anem reservant en un bol gran.
Al bol, hi afegim mitja cullerada de canyella molta. Després també hi afegim el caramel i ho integrem tot.
Pintem un motlle d’uns 25 cm amb mantega i després hi posem la pasta brisa.
Aboquem el farcit a dins del motlle.
Agafem un altre paquet de pasta brisa i el tallem a tires d’uns 3 cm d’ample.
Cobrim el pastís amb tires de pasta, entrecreuant-les. Fem quadradets de 2 cm x 2 cm.
Tanquem les vores del pastís i el pintem amb un ou, que haurem batut.
El fiquem al forn 15 minuts a 200º. Passat aquest temps, hi abaixem la temperatura, a 180º, i l’hi deixem 45 minuts més. Després el deixem reposar 1 hora.
Ja es pot emplatar.
Font: ccma.cat/tv3/cuines