Llenguado
Al forn, a la planxa o, si volem una mica més de sofisticació cosmopolita, a la ‘meunière’. Aquest peix viu en aigües litorals, a menys de 200 m de profunditat. Malgrat que el solem trobar al mercat durant tot l’any els millors mesos per menjar llenguado són els més freds, especialment febrer i març. És un peix blanc i fi, de textura delicada i nombroses possibilitats a la cuina: heu provat de combinar-lo amb taronja i un toc d’all? Boníssim!
Verat
Aquest peix versàtil i saborós, ideal per cuinar a la planxa, és habitual a la costa Mediterrània i l’Atlàntica. És una bona font d’àcids grassos cardiosaludables omega 3, un peix que funciona també en escabetx, fumat, i que, com que és petit, no presenta grans concentracions de metalls pesants com, per exemple, la tonyina. És fàcil de netejar i ideal per cuinar a la brasa pràcticament sense oli, gràcies als seus greixos saludables.
Font: timeout.cat