Ingredients
10 tomàquets madurs (aproximadament un quilo i mig de tomàquets pesats en cru)
200 grs. ametlla torrada
2 nyores
1 cap d’alls
10 gr de sal
3 cullerades soperes d’un bon vinagre
400 c.c. d’oli d’oliva extra verge
1 culleradeta tamany postres de pebre vermell dolç
1 bitxo i un xic de pebre vermell picant (si us agrada el sabor picant)
Utensilis
Forn i minipímer.
Si no teniu forn podeu escalivar els alls i els tomàquets de la forma que us vagi millor i si no teniu trituradora podeu emprar la mà de morter.
Elaboració
-Escaldar les nyores en aigua tèbia i deixar-les una estona submergides.
-Escalivar els tomàquets i els alls al forn. Pelar i deixar refredar.
-Treure les pells a l’ametlla torrada.
-Amb la punta d’un ganivet, raspar la polpa de les nyores.
-En un recipient una mica alt, adequat al volum dels ingredients que anem a triturar, posar els alls i els tomàquets escalivats amb el seu suc (és important que el suc de la safata no s’hagi recremat per poder-lo posar a la salsa), l’ametlla torrada, la polpa de les nyores, la culleradeta de pebre dolç vermell i el xic de picant, la sal i el bitxo. Triturar tots aquests ingredients amb el Minipímer. Afegir el vinagre i part de l’oli, seguir triturant i acabar-lo d’afegir tot. Tornar a batre fins que quedi una pasta fina.
Tasteu-la per rectificar de sal, vinagre, oli i picant.
Font: receptes.cat