Ingredients
240 g de filet de salmó fresc
80 g de salmó fumat
30 g de cogombret en vinagre picat
30 g de tàperes en vinagre picades
30 g d’escalunya picada
10 g de julivert picat
100 g de maionesa
el suc de mitja llimona
sal
pebre blanc
salsa Perrins
tabasco
2 alvocats
porradell picat
100 g de mescla d’enciams
pa per fer torrades
Per a la vinagreta d’anxoves:
4 filets d’anxova
20 ml de vinagre de vi blanc
120 ml d’oli d’oliva verge extra
Preparació
Talleu finament amb el ganivet el salmó fresc i el fumat, sense pell ni espines.
En un bol, mescleu el cogombret, les tàperes, l’escalunya, el julivert, el porradell, la maionesa i un xic de suc de llimona. Afegiu-hi el salmó picat i remeneu-ho bé. Salpebreu-ho i afegiu-hi Perrins i tabasco.
Peleu els alvocats, talleu-los a daus petits i barregeu-los amb el tàrtar.
Feu la vinagreta triturant les anxoves, barrejades amb l’oli i el vinagre de vi blanc.
Munteu el plat posant en un motlle el tàrtar; al costat, els enciams, i amaniu-ho amb vinagreta. Serviu-ho amb torrades.
Font: cuina.cat