“MOU-TE PEL ZERO”: REPTES I PREMIS PER REDUIR RESIDUS I IMPULSAR EL COMERÇ LOCAL
Última revisió 17-03-2021 10:54
15/03/2021

Tothom pot jugar-hi, segons el seu nivell, i guanyar recompenses a través d’una app o omplint de segells els fullets de la campanya
Els ajuntaments del Masnou, Alella i Teià llancen conjuntament la campanya “Mou-te pel Zero!”, una iniciativa pionera que vol promocionar la reducció de la generació de residus i impulsar el comerç local.

Per aconseguir-ho, es proposa un joc a tota la ciutadania. Cadascú, segons el seu nivell i les seves motivacions, pot assumir reptes i aconseguir punts per entrar en el sorteig de premis i descomptes en els comerços locals i les entitats del poble.

Els premis poden ser productes que ajuden a la reducció de residus o recompenses, com entrades i descomptes en activitats culturals i lúdiques que s’organitzin al poble o la comarca.

Hi ha dues maneres per participar-hi. D’una banda, a través d’una app que es pot descarregar al web Mou-te pel Zero. De l’altra, mitjançant un fullet que es pot aconseguir als comerços masnovins que hi col·laboren, incloent-hi el Mercat Municipal. Si s’opta per aquesta segona via, el venedor o venedora segellarà el prospecte per cada repte aconseguit.

A cada usuari o usuària se li proposarà un itinerari de reptes adient al seu perfil, de manera que el joc fa que progressi de nivell a mesura que els supera. Aquest mètode combina l’aprenentatge lúdic amb l’assumpció d’hàbits respectuosos amb el medi ambient i beneficiosos amb el teixit comercial local.

Per participar-hi, només cal entrar al web o agafar un fullet de la campanya i començar a jugar. Els reptes s’agrupen en tres nivells: inicial (5 punts), intermedi (10 punts) i avançat (15 punts). Per exemple, n’hi ha que proposen la compra de productes a granel en lloc dels que es comercialitzen envasats en recipients de plàstic. D’altres, la reparació d’aparells o peces de roba. També n’hi ha que estan pensats per a la promoció d’hàbits saludables i per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle, com desplaçar-se a peu o en bicicleta.

La lluita contra el canvi climàtic és, per tant, un dels objectius transversals de la campanya que presenten conjuntament el Masnou, Alella i Teià, al qual se’n sumen d’altres, com impulsar la transformació digital del comerç local, fidelitzar la clientela o promocionar l’estalvi econòmic.

Alhora, serveix per incidir sobre la generació de residus en l’àmbit local i projectar estratègies de futur locals encaminades a la reducció de residus, la mitigació del canvi climàtic i l’impuls del comerç i l’economia de proximitat.

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari