Amanida de patata

Recepta
En aquesta amanida la base és la patata, que es pot coure al forn o es pot bullir. En tots dos casos cal coure-la amb la pell perquè no perdi el midó i quedi farinosa. Com que la patata cuita al forn té un gust diferent, us proposem de fer-la d’aquesta manera.

Ingredients (per a dues persones)
• 200 g de patata (1 peça mitjana)
• 1 llauna petita de tonyina en oli (si és d’oliva, serà més gustosa, però també pot ser de gira-sol)
• ½ ceba petita
• ½ pebrot vermell
• ½ pebrot verd
• 1 tomàquet vermell mitjà
• 8 olives verdes sense pinyol
• 4 cogombrets
• 2 tomàquets secs italians
• oli d’oliva
• sal
• pebre

Preparació
• Prepareu les patates el dia abans de fer l’amanida.
• Renteu-les amb pell i poseu-les, sense pelar, en una safata de forn que contingui un dit d’aigua perquè en coure-les no quedin seques. Deixeu-les durant 1 hora i mitja a 180º C.
• Si són gruixudes, punxeu-les per veure si la punta del ganivet s’enfonsa fins a l’interior i, si cal, deixeu-les-hi uns quants minuts més.
• Quan la pell ja s’hagi arrugat i siguin cuites, traieu-les del forn i deixeu- les refredar en un plat. Quan ja no cremin, poseu-les en una carmanyola sense pelar-les, a la nevera. D’aquesta manera la polpa de la patata no s’engrogueix.
• L’endemà, peleu-les i talleu-les a rodanxes.
• Renteu la verdura i assequeu-la.
• Peleu la ceba i trinxeu-la.
• Talleu el pebrot a tires i després a trossets petits.
• Talleu el tomàquet a daus i el tomàquet sec a trossets.
• Talleu les olives i els cogombrets a rodanxes.
• Saleu les rodanxes de patata i al damunt poseu-hi la verdura tallada i la tonyina de la llauna, traient-la amb una forquilla perquè no agafi tant d’oli.
• Per amanir-ho podeu fer servir l’oli que ja du la tonyina, afegir-ne una mica de la llauna o posar-ne del d’oliva verge extra. Tampoc no cal que sigui una amanida oliosa.

Suggeriments
• És un primer plat, perquè és ric en hidrats de carboni.
• Si no us convé la ceba crua, la podeu escaldar i refredar per afegir-la a l’amanida.
• Pot combinar molt bé amb un segon plat de carn o peix, lleuger.

Comentaris
• És una recepta apta per a dietes vegetarianes si no hi poseu la tonyina.
• No conté gluten.

Valoració nutricional
Aquesta recepta té una aportació calòrica moderada perquè és un primer plat que aporta glúcids. És un plat equilibrat, ric en fibra i fàcil de pair. Només cal ser mesurat amb l’oli de la tonyina o l’oli per amanir.

 

Font: vilaweb.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari