Síndria2

T’expliquem els millors beneficis de la fruita més refrescant

Durant els mesos d’estiu és més difícil mantenir una dieta sana i equilibrada on predominin les fruites i verdures. I és que el que realment ve de gust en els mesos calorosos són aliments que mantinguin el cos fresc i hidratat davant les altes temperatures.

La síndria és molt estimada per la població i se la considera una de les fruites més hidratants que hi ha. Per això, avui parlarem dels 7 beneficis d’aquesta fruita deliciosa, la protagonista de moltes cases durant els mesos d’estiu.

Aquests són els 7 millors beneficis de la síndria
A continuació t’expliquem tots els avantatges d’incloure aquesta síndria en els teus dies d’estiu:

1. Manté el nostre cos hidratat
A l’estiu és essencial mantenir-se hidratat i no hi ha res millor que la síndria, ja que una gran part és aigua.

La síndria és la fruita que més quantitat d’aigua té. Conté un 95 per cent del seu total. Aquesta característica aporta beneficioses propietats diürètiques i és perfecta per mantenir-nos hidratats a l’estiu.

Així, la síndria ajuda a la hidratació, imprescindible per mantenir fortes les funcions físiques i cognitives del nostre organisme.

2. Gairebé no té calories
La síndria té un índex calòric molt baix, segur que més del que t’imaginaves. La rodanxa de síndria té aproximadament 45 calories per cada 11 grams de carbohidrats. I dels 11, 9 són sucres completament naturals.

3. Alleuja el dolor dels músculs
Un dels seus beneficis que més pot sorprendre de la síndria és que ajuda a alleujar el dolor muscular. Segons els resultats de diferents estudis realitzats per experts, consumir síndria abans d’un entrenament és vital. I és que contribueix a reduir la freqüència del cor de les persones esportistes i alleuja el possible dolor muscular posterior.

4. Pot ajudar a reduir la pressió de les artèries
Són molts els especialistes que durant anys han assenyalat que la fruita ideal per ajudar a reduir la pressió arterial és la síndria. Tot i que és evident que aquesta no solucionarà els teus problemes màgicament.

Ara bé, una dieta sana on la síndria tingui cabuda sempre serà una bona opció per contribuir a reduir-la. Tot això és gràcies al fet que s’ha demostrat que té l-citrulina, una substància natural que millora el funcionament de les artèries i ajuda que els vasos sanguinis es relaxin.

5. La síndria, excel·lent per controlar el nostre pes corporal
Gràcies a l’alt contingut en aigua que té la síndria i al seu baix índex de calories trobem un altre benefici de la síndria. És ni més ni menys que una de les millors opcions per a les persones que segueixen una dieta.

Encara que, pel fet de tenir molta aigua, poc sucre i poques calories, no significa que puguem ingerir la síndria en excés, ja que pot ser contraproduent.

6. Millora el sistema immune de les persones
És cert que la síndria no destaca per la fibra. Encara que, la poca que conté és molt efectiva i contribueix al correcte funcionament de l’intestí.

A més, aquesta fibra també contribueix al creixement i l’activitat dels bacteris que formen part de l’intestí gruixut. Les quals es relacionen amb una funció immunològica sana.

Un bon funcionament d’aquests bacteris és essencial. I és que són els encarregats d’absorbir els minerals i millorar els nivells de glucosa i insulina a la sang del nostre cos.

7. Ajuda a protegir la pell
Si ets un amant de la síndria i consumeixes aquesta fruita de manera habitual, aquest benefici t’interessa. Un consum continuat de síndria al llarg dels anys ajuda a mantenir la teva pell sana i hidratada.

Tot això és gràcies a les vitamines A i C presents a aquesta fruita. Aquestes vitamines ajuden a mantenir la pell sana i el seu alt contingut de licopè també la pot protegir del sol, tot i que no de manera immediata.

La millor manera de consumir la síndria és de forma natural, crua, fresca i de temporada. No obstant això, és una fruita molt versàtil i hi ha receptes que ens ajudaran a incorporar aquest aliment de la manera més deliciosa possible.

 

Font: catalunyadiari.com

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari