Coco

El coco és molt més saludable del que ens han fet creure fins ara. És molt nutritiu, ric en fibra i ple de vitamines i minerals necessaris per al nostre organisme. El coco és un producte molt versàtil, que forma part tant de receptes culinàries com de productes de bellesa.

El cocoter (Cocos nucifera) és una palmera pertanyent a la família de les arecàcies que creix a les ribes de les platges tropicals sorrenques dels oceans Índic i Pacífic i del mar Carib. Els cocoters són cultivats en abundància a Malàisia, Polinèsia i el sud d’Àsia per la seva importància econòmica. El fruit del cocoter, el coco, és una de les llavors més grans que existeixen, i es caracteritza pel seu sabor agradable i dolç, carnós i sucós. Fructifica durant tot l’any i un cocoter adult pot produir una collita anual entre 50 i 80 cocos.

El coco és molt nutritiu i ric en fibra, en vitamines C, E, B1, B3, B5 i B6 i minerals essencials per a l’organisme com ferro, seleni, sodi, calci, magnesi, fòsfor, iode i zinc. El seu contingut en zinc i seleni li confereixen propietats antioxidants. A més, és ric en oligoelements com el crom, fluor i manganès.

Els beneficis per a la salut es deuen als àcids grassos que conté, que es troben principalment en forma d’àcids grassos saturats de cadena mitjana, en particular a l’àcid làuric, l’àcid caprílic i l’àcid càpric. L’àcid làuric es converteix en el cos en un compost altament beneficiós anomenat monolaurina, un antiviral, antimicòtic i antibacterià que destrueix una àmplia varietat d’organismes causants de malalties.

Aporta grans beneficis per a la pell i combat eficaçment l’acne, a causa de les poderoses propietats bactericides de l’àcid làuric. Millora la secreció d’insulina i els símptomes associats amb la diabetis. Restaura i dóna suport a la funció tiroïdal. L’eliminació dels radicals lliures evita l’envelliment prematur i la malaltia degenerativa. Proporciona una font natural d’energia ràpida i millora el rendiment físic i atlètic.

El podem trobar en begudes de coco, galetes, olis, sucre per endolcir, cereals o cacau soluble, o farina per rebosteria. És ingredient de plats dolços i salats.

 

Font: www.bioecoactual.com/

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari