Les maduixes de seguida es fan malbé, però si fas servir aquest truc amb cura i pas a pas et poden durar molt més temps en bon estat.

Les maduixes són la fruita estrella de la primavera, una font interessant de vitamines, sobretot la C. A més, tenen molts minerals i fibra. Ara bé, per no llençar-ne més del compte cal tenir en compte una sèrie de consells i errors a evitar.

Un dels consells perquè aguantin més temps fresques és no rentar-les fins al moment abans de consumir-les. És a dir, seria un error rentar-les només arribar a casa, ja que l’aigua que hi queda els aporta humitat i no va gens bé per conservar-les.

Ara bé, hi ha un truc que pot fer que se t’aguantin més dies les maduixes, si ho fas molt bé i tens en compte tots els passos amb cura. El compartia a Instagram la usuària @soclasandra, i consistia en el següent:

1) Rentar les maduixes molt bé.
2) Preparar una barreja amb 10 parts d’aigua i una de vinagre, en un bol.
3) Submergir-hi les maduixes uns 10 minuts.
4) Esbandir-les, escórrer-les i eixugar-les amb cura.
5) Posar-les en un recipient de vidre ben tapat.

Segons Mercè Gonzalo, dietista nutricionista i tecnòloga alimentària, perquè el truc funcioni “s’han de comprar una mica verdes. Amb el vinagre els poses més difícils les coses als microorganismes, pel seu pH àcid. Ara bé, les fruites ja són àcides, i els microorganismes que degraden les fruites ja són bastant resistents a l’àcid”. Segons Gonzalo, “les hauries d’eixugar molt bé, quan ho fas, perquè no hi hagi proliferació microbiana, ja que l’aigua no ajuda”.

 

Font: rac1.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari