Tomàquets

El tomàquet és una hortalissa molt apreciada arreu del món, i el seu conreu aplega varietats de diferents colors, formes i mides. A més de les adaptades a les característiques climàtiques de cada comarca, l’assortiment de llavors i planters és molt ampli. N’hi ha tot un ventall amb diferents qualitats per a diferents usos: amanida, per sucar, per al sofregit, per al gaspatxo…

La revista Cuina explica al seu web que avui dia el mercat es mou al voltant d’unes quantes varietats dominants amb un ús culinari més o menys concret:

Montserrat És un dels tomàquets més saborosos i es pot menjar tant farcit com amanit. Té forma aplanada i diverses cavitats interiors on s’ubiquen les llavors. La paret exterior es conforma en una sèrie de costelles longitudinals i és probable que d’aquí en provingui el nom.
Cor de bou És un dels primers tomàquets que es troben al mercat cada temporada. El més destacable d’aquesta varietat és el seu gust tirant a dolç.
Pebrot Tomàquet de forma allargada amb un gust extraordinari, és ple i amb poca llavor. Es pot menjar cru amb un bon raig d’oli d’oliva i una mica de sal. Quan és molt madur també el podem utilitzar per fer salses.
Groc cherry Una varietat que aporta molt color a les presentacions de plats.
Cherry Ja fa uns anys que és l’estrella de les amanides i molt sovint s’integra en els plats de forma merament ornamental. El podem trobar en branques o sense peduncle, generalment envasat.
Tomàquet de penjar Conegut també com a ‘tomacó’ o ‘de ramellet’, es diferencia dels altres perquè té dues cavitats amb llavors, el color és tirant a pàl·lid i resisteix l’assecat sense podrir-se. Aquesta varietat permet fer el pa amb tomàquet en les millors condicions.

 

Font: cuina.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari