Ingredients
500 ml de suc de llimona
900g d’aigua
500g de sucre
4 clares d’ou
Ratlladura d’1 llimona
Un pessic de sal
6 rodanxes de llimona per decorar
Elaboració
Espremem les llimones, amb una espremedora manual o elèctrica i reservem el suc en un gerro.
En un cassó gran hi posem suc de llimona, aigua, sucre i ratlladura de llimona i ho barregem bé.
Posem el cassó al foc i esperem que arrenqui el bull.
Apaguem el foc, colem la barreja de llimona, ho reservem i ho deixem refredar.
Un cop estigui ben fred, muntem les clares d’ou amb una mica de sal a punt de neu, amb ajuda d’unes varetes elèctriques.
Incorporem les clares ben muntades a la barreja de llimona i batem amb les varetes elèctriques fins que quedi una barreja escumosa.
Tapem el cassó amb paper film i el posem al congelador durant 2 hores. Cada 30 minuts traiem el cassó del congelador, ho batem bé de nou vam batre de nou i cap al congelador, aquest pas es farà un total de 4 vegades fins que es facin les 2 hores.
Servim el sorbet de llimona en uns gots o copes i decorem amb unes rodanxes de llimona.
Font: receptes.cat