Aquesta especialitat de la cuina espanyola té un origen italià i barreja els sabors salat i dolç per crear una combinació deliciosa i sorprenent.

El meló amb pernil es considera un plat que podem prendre especialment durant els mesos de primavera i estiu, ja que és la temporada en que la fruita es troba en el seu punt ideal. Com a entrant, plat principal o bé postres, resulta ideal per a aportar al nostre paladar un sabor deliciós que combina de forma ideal el dolç del meló amb el salat del pernil. És molt fàcil de preparar, però si voleu descobrir el seu origen i conèixer una sèrie de trucs per a que quedi presentat de forma apetitosa i amb un resultat per llepar-se els dius, us expliquem tot el que en sabem al respecte a continuació.

Orígens del meló amb pernil

Es coneix que el país on es va començar a preparar aquest pla es Itàlia (Prosciutto e melone), tot i que sembli que es tracta d’un àpat espanyol. De fet, els francesos l’anomenen “meló a l’espanyola”. Sembla que la idea de fer aquesta curiosa barreja prové de que fa molts anys es prenia el meló amb sal i com a entrant abans dels plats principals. A Espanya va arribar al voltant del segle XVII i la recepta es va adaptar afegint la varietat del pernil salat que tant dominem a la península, per la qual cosa arreu del món en moltes ocasions es considera més un plat de la nostra terra que dels veïns italians.

Quant a plats similars amb ingredients semblants d’altres països, trobem que al Japó tenen la seva pròpia versió i en ocasions ofereixen makis amb arròs, boletes de meló i pernil envoltant-los. A Xipre tenen el Meze, una barreja interessant entre el meló, el pernil i un formatge salat anomenat halloumi. Més a prop tenim també Birnen, Bohnen und Speck d’Alemanya, una versió pròpia i semblant a la que coneixem que es pot trobar principalment a Hamburg.

Consells per preparar un bon meló amb pernil

Per poder preparar un bon meló amb pernil podem agafar una peça sencera d’aquesta fruita o bé la meitat. Ha d’estar madur, ja que si es troba verd o passat no tindrà un sabor ni textura adequats. Quant al pernil, el podem comprar ja laminat (recomanable que sigui de qualitat pota negra) o bé tallar-lo a casa nostra si en tenim una pota pròpia. Un cop que tinguem el meló tallat en tires i després en porcions individuals, les envoltem amb el pernil i ja podem gaudir d’aquest plat!

Si volem afegir-li un toc especial podem emprar un grapat de fulles de menta o bé fer boletes amb el meló i punxar-les juntament amb un trosset de meló que les envolti amb uns pinxos de fusta. D’aquesta forma, si ho combinem amb un plat bonic, aconseguirem una bona presentació que sorprengui als membres de la nostra família en qualsevol àpat o reunió especial.

Font: capgros.com

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari