Escòrpora

Ingredients (per a 4 persones):

1 escórpora d’1 quilo
5 patates petites
6 alls
½ pebrot verd
2 tomàquets
1 litre i mig de brou de peix
Picada (avellanes, ametlles, julivert i safrà)
½ got de vinagre de xerès
Oli d’oliva verge extra
Sal, pebre negre i vermell molt

Avui us duem una recepta de mar per llepar-se’n els dits. Es tracta d’un plat de suquet d’escórpora.

Elaboració:

– Per al fumet, feu un sofregit amb les verdures i el peix. Després, poseu-los al foc en una olla amb aigua i deixeu que arrenqui el bull. Deixeu-ho coure durant 10 minuts i coleu-ho.

– Incorporeu el pebrot, l’all, la ceba, el tomàquet i les patates pelades i tallades a trossos grossos en una cassola amb una mica d’oli.

– Sofregiu-ho 3 minuts i afegiu-hi el fumet. Deixeu-ho bullir perquè es coguin les patates.

– En una paella, enrossiu 3 alls. Incorporeu-hi la sal, els pebres i mig got de vinagre de xerès. Quan estigui fet, afegiu-ho a les patates.

– Feu la picada en un morter. Reserveu-la.

– Quan les patates estiguin a punt, afegiu-hi l’escórpora, tallada a filets i la picada.

– Acabeu amb un toc de forn: uns 6 o 7 minuts a 180-200 ºC.

 

Font: ajuntament.barcelona.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari