Verdures

Menjar aliments crus aporta una sèrie de beneficis que la majoria de nosaltres desconeixem: retarda l’envelliment, equilibra el sodi i el potassi i ens dóna més energia vital. Quan pensem en aliments crus, el sushi o les amanides ens vénen ràpidament al cap, però de fet hi ha moltes alternatives de menjar cru. Donem-los-hi una ullada:

Tant el carpaccio com l’steak tartar es tracta de carn de bou sense cuinar. Ara bé, per poder menjar carn de bou crua s’ha de tenir en compte com ha estat cuidat l’animal per tal d’estar segurs que es tracta d’una carn ben cuidada. També és recomanable consumir aquest tipus de carn a làmines fines.

El bròquil, el carbassó, els pebrots i els espinacs són verdures que es poden menjar crues sense cap problema. Per exemple, podeu afegir espinacs crus a les vostres amanides, i amb un bon condiment podreu tenir un plat saludable i deliciós!

Alguns peixos com el salmó o el llobarro poden menjar-se crus, però és indispensable que estiguin congelats almenys 48 hores abans, encara que això no ens garanteix al 100% la desaparició de les toxines que aquests contenen.

Ara que ja sabeu una mica més sobre el menjar cru, deixeu-nos que us presentem algunes receptes fàcils de preparar amb aquests ingredients:

El compte d’Instagram de Realfooding ens mostra una recepta d’embolcalls de formatge cremós, salmó fumat, alvocat i ruca. Tots estan guarnits amb salsa de mango, que li dona un toc tropical i fresc.

Per als amants del tomàquet, Realfooding també ens ofereix una recepta de tomàquet farcit de burrata, préssec, festucs i alfàbrega.

Per últim, el perfil d’Instagram SaludableconPatri ens presenta una amanida de mongetes blanques, carbassó, pastanaga, alvocat, miso i oli d’oliva.

Us animeu a cuinar algun d’aquests plats?

 

Font: ajuntament.barcelona.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari