INGREDIENTS
Per a 4 persones:
20 gambes
4 tomàquets madurs
4 tomàquets confitats
4 grans d’all
40 fulles de julivert
150 g de xerès sec
400 g d’arròs bomba
2 l d’aigua mineral
1 gra d’all
julivert
oli d’oliva
sal
pebre
PREPARACIÓ
Per fer el brou de gambes, separeu el cap de les cues de gamba, peleu les cues i reserveu-les. Seguidament, en una olla, amb un raig d’oli, sofregiu els caps de gamba durant 8 minuts, remenant-los i aixafant-los perquè desprenguin tot el gust, i salpebreu-los.
A continuació, peleu els alls, talleu els tomàquets barroerament a quarts, sense les granes i, amb l’ajuda d’una batedora, tritureu alhora els tomàquets, els grans d’all, les fulles senceres de julivert i el xerès. Després, afegiu aquesta barreja a l’olla amb els caps de gamba i deixeu-ho coure 8 minuts. Passat aquest temps, aboqueu-hi els dos litres d’aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure a foc mitjà durant 15 minuts. Finalment, coleu el brou i reserveu-lo.
Per fer l’arròs, poseu a escalfar el brou. Mentrestant, piqueu l’all i el julivert, talleu la polpa del tomàquet confitat a daus petits i, en una cassola amb una mica d’oli, sofregiu durant 20 segons l’all, el julivert i els daus de tomàquet. Seguidament, afegiu-hi el brou bullent i deixeu que torni a arrencar el bull. Quan arrenqui el bull, poseu-hi l’arròs, deixeu-lo coure 6 minuts a foc fort, després, 7 minuts més a foc més suau, rectifiqueu-lo, si convé, de sal i deixeu-lo reposar dos minuts.
Tot seguit, en una paella antiadherent, ben calenta, poseu-hi les cues de gamba pelades amb una mica d’oli i sal i marqueu-les 10 segons per cada cara.
I ja per acabar, repartiu les cues de gamba per sobre l’arròs i porteu la cassola a taula.
Font: www.ccma.cat/tv3/cuines