Síndria

Si vols sentir-te lleuger a l’estiu, has de mantenir una dieta rica en vitamines i sals minerals, però això no vol dir que has de renunciar als carbohidrats i a les proteïnes

A l’estiu no ve de gust menjar aliments pesants, ja que augmenten la sensació de cansament. Per sentir-te lleuger has de seguir una dieta rica en vitamines i sals minerals. Per sort aquesta estació ofereix una gran varietat de fruites i verdures, ideals per menjar a casa o a la platja. Aquests aliments els has d’acompanyar amb la quantitat de carbohidrats i proteïnes necessaris per mantenir una dieta equilibrada.

A continuació et presentem set aliments que no et poden faltar a la nevera per encarar l’estiu.

1. Síndria
La síndria és la fruita de l’estiu per antonomàsia. És un dels aliments més indicats per combatre la calor, ja que està composta en un 90% d’aigua. Conté moltes sals minerals i vitamines. També porta antioxidants, que ajuden a prevenir l’envelliment de les cèl·lules.

Tot i què és un fruita que ve molt de gust menjar en aquesta temporada, has d’anar en compte i no abusar-ne, ja que si en menges molta la digestió es podria alentir.

2. Pasta freda
Mantenir-se lleuger menjant carbohidrats és possible. Una amanida de pasta o arròs és el plat ideal per no renunciar als carbohidrats a l’estiu. La pasta freda conté midó resistent, que ajuda a reduir el pes. Aquest midó funciona com la fibra, és a dir, no ve del tot assimilat per l’organisme.

3. Coco
El coco és una fruita ideal per a l’estiu, ja que conté una gran quantitat d’aigua i de minerals. A més, regenera la flora intestinal, pel seu alt contingut de vitamina C i sucres naturals. També permet mantenir fortes les ungles i els cabells gràcies al magnesi, el ferro i el zinc que conté.

Beure aigua de coco també ajuda a reduir la pressió arterial i a disminuir els triglicèrids en les persones amb colesterol alt.

4. Iogurt
El iogurt és un aliment saciant i hipocalòric que a l’estiu et pot ajudar a refrescar. El seu principal benefici és que ajuda a mantenir el benestar de la flora intestinal.

Conté una gran quantitat de calci, que és indispensable per a la salut dels ossos i de les dents, i vitamines del grup B.

5. Cireres
La cirera és una altra de les fruites protagonistes de l’estiu. És tracta d’un aliment molt lleuger ple d’oligoelements i d’antioxidants. A més, és una bona font natural de melatonina, l’hormona que s’encarrega de regular el son.

N’hi ha de moltes varietats i tenen poques calories. 100 grams només contenen 40 calories.

6. Granissat
El granissat és l’aliment ideal per refrescar-te després d’una jornada de turisme, platja o piscina.

És considera que té menys calories que el gelat i menys sucres que el sorbet, per tant, és una bona alternativa a aquests aliments que ve tant de gust menjar a l’estiu.

7. Tomàquet
El tomàquet és el rei de la dieta mediterrània. Es pot consumir d’un munt de maneres i conté molts antioxidants, que protegeixen la salut i ajuden a combatre l’envelliment, i sals minerals. És un aliment que està compost per gairebé un 95% d’aigua. Per tant, no pot faltar en els teus àpats en aquesta època de l’any.

A més, té poques calories: un tomàquet de 100 grams només en té 20!

 

Font: RAC1.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari