Gaspatxo de síndria

En aquesta ocasió portem una versió del gaspatxo andalús més suau i amb un toc dolç .

Es tracta del gaspatxo de síndria, una sopa freda feta a base de síndria, fàcil de preparar i molt refrescant . El dolçor de la síndria contrasta molt bé amb l’acidesa dels tomàquets. A més, aporta una gran quantitat de beneficis i propietats al nostre organisme.

La preparació ens portarà molt poc temps. Simplement hem de triturar la síndria, els tomàquets, pebrot, cogombre i ceba . Afegir una mica de vinagre, oli i sal.

Si volem que tingui una mica de consistència podem afegir trossos de pa mullat a la barreja .

És important deixar reposar entre 1 i 2 hores abans de servir el plat . Sobretot si volem que la sopa de síndria estigui ben freda i ens ajudi a alleujar la sensació de calor del nostre cos.

Ingredients

500 grams de síndria pelada i sense llavors
600 grams de tomàquet (preferiblement madurs)
50 grams de pa dur
1 pebrot verd
1 cogombre
1 gra d’all
1 ceba o ceba tendra
Vinagre de poma
Oli d’oliva
Sal

Preparació

Tallem el pebrot per la meitat, traiem les llavors i li passem força aigua. Tallem a trossets i reservem.
Pelem l’all i el tallem a rodanxes. Fem el mateix amb la ceba o ceba tendra. La guardem per al seu posterior ús.
Rentem i pelem els tomàquets. És important que estiguin madurs per facilitar la trituració.
Pelem i tallem la síndria. És important treure-li totes les llavors i deixar-la ben neta abans de posar-la a la batedora.
Pelem el cogombre i el tallem a rodanxes.
Col·loquem tots els vegetals dins del got de la batedora. Mullem el pa dur i l’afegim dins amb la resta d’ingredients de la sopa freda de síndria.
Afegim un rajolí d’oli, vinagre i una mica de sal.
Batem tots els ingredients fins aconseguir una barreja homogènia. Provem i si cal rectifiquem amb sal, oli o vinagre.
Ho posem a la nevera i deixem refredar mínim durant 1 hora. D’aquesta manera estarà ben fresquet, perfecte per als calorosos dies d’estiu.
Servim en 4 gots o bols i ja podem gaudir d’un entrant refrescant d’estiu.

 

Font: receptesfacils.com

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari