Meló

És ple estiu i el mercat és una festa de colors. No cal deixar passar l’oportunitat d’aportar tanta varietat i nutrició com puguem als plats.

L’agost és un mes peculiar: podem descarrilar fàcilment la nostra alimentació o, al contrari, aprofitar-lo per gaudir de les seves fruites i verdures plenes de colors, sabor i nutrició.

Amb tanta calor, la naturalesa s’ocupa de mantenir-nos hidratats, amb aliments rics en aigua i en vitamines i oligoelements. Amb la suor, perdem líquids, però també nutrients.

Els fruits del bosc, tan plens d’antioxidants i baixos en sucres, són un regal fugaç d’aquesta època de l’any que no hem de desaprofitar. A més, agraden molt als nostres bacteris sans. Si fem una passejada pel bosc, trobarem moltes moreres silvestres plenes de fruita.

A poc a poc hem d’acomiadar-nos dels albercocs i dir adeu a les cireres, però podem continuar menjant préssecs, nectarines i prunes, que ara són més dolces que mai. També és bon moment per menjar uns bons talls de meló o síndria, que són molt hidratants.

Seguim gaudint de les verdures d’estiu, com el tomàquet, el cogombre, l’albergínia, el carbassó, els pebrots, la mongeta tendra, l’enciam… també plens d’aigua i molt refrescants. El gaspatxo està a l’ordre del dia.

 

Font: etselquemenges.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari