Origen, varietats i temporada: coneixem algunes interioritats de les famoses “Maduixes del Maresme”
Ambaixadores gastronòmiques de la comarca, les maduixes són un dels productes més apreciats de l’horta maresmenca. Protagonistes en tota mena de receptes creatives, es tracta d’un producte completament versàtil, capaç d’encaixar tant en un plat de sushi com en una refrescant amanida primaveral.

Origen
Els primers cultius de maduixa maresmencs neixen oficialment a patir dels anys 50, importats de França. Tot i això, cal destacar una presència anterior del producte a la comarca, quan la maduixa era considerada un conreu complementari al de la vinya.

Varietats
Actualment, es cultiven amb força 4 varietats de maduixa a la zona: la Pájaro (probablement la més coneguda), l’Albion, la Gaviota i la Monterrey. En general amb un gust molt dolç i amb un punt d’acidesa, amb una textura carnosa i una aroma agradable.

Temporada
Tot i que cada varietat de maduixa té els seus propis temps a l’hora de ser collida, podem afirmar a grans trets que la maduixa del Maresme és una fruita considerada de “dia neutre“. És a dir, que es pot collir més enllà de la primavera. Sigui entre maig/juny o entre gener/febrer. Aquesta temporalitat es va fer de manera intencionada, mirant d’evitar la forta competència d’altres productors nacionals a l’hora de sortir al mercat.

Qualitat
Si una cosa destaca en el cultiu maduixaire a la comarca, és la forta aposta per la qualitat del producte final. Un tret distintiu nascut d’una tria exhaustiva de llavors (al voltant dels anys 80, el Maresme cultivava aproximadament 650 espècies de maduixes per les 4 que es cultiven actualment); i d’un microclima i una orografia perfectes per al seu desenvolupament.

Font: https://maresmegourmet.com/

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari