Un bon sofregit. Una paella ben elaborada ha de començar per un bon sofregit. En una paella, com més gran millor, es fa el sofregit fent servir oli en abundància, acompanyat dels principals ingredients que hi apliquem i afegint-hi la sal i el pebre vermell. Més tard, s’hi afegeix el tomàquet triturat i es cou a foc lent.
Per cert que, amb el sofregit a punt, s’hi haurà d’afegir aigua. És clar que les proporcions dependran molt del foc, del grau d’humitat en l’ambient i, sobretot, del volum de la paella. Pensem com han de ser els ingredients quan, en el decurs d’un acte lúdic a la via pública, es cuina una immensa paella per a desenes i desenes de persones.
En qualsevol cas, els experts recomanen com a bona proporció la d’afegir tres vegades el volum d’aigua en relació a l’arròs emprat. Tot i això, l’experiència és la que ens farà anar ajustant i perfeccionant les quantitats per tal que, a poc a poc, les nostres paelles vagin millorant.

Utilitzar l’arròs bomba. Per fer una bona paella, els experts recomanen utilitzar l’arròs bomba. Aquest absorbeix molt bé el brou i no perjudicarà gens la paella perquè és un arròs que no necessita un punt molt concret i així no se’ns farà malbé el guisat, com passa amb altres varietats. El cert és que l’arròs bomba brinda un marge d’uns minuts de cocció que a l’hora de la veritat seran decisius.
Val a dir que el bomba és una varietat d’arròs de gra rodó. És un arròs de gra curt i tothom el coneix també com a arròs de València. I és que la qualitat de l’arròs amb el qual es cuina una paella és fonamental.
Quan la paella estigui feta, l’haurem de deixar reposar uns tres minuts abans de servir-la. Així, l’arròs estarà en el seu punt, el brou quedarà ben absorbit i la paella estarà perfecta per tal de ser degustada.

El cereal més consumit. Sense cap mena de dubte, les receptes d’arròs en qualsevol de les seves alternatives acostumen a agradar tant als més grans com als més petits. Encara que sigui un senzill arròs amb tomàquet, la clàssica paella o l’arròs tres delícies en la seva versió més oriental. Tothom en gaudeix. És el cereal més consumit al món i la base de l’alimentació en alguns països gràcies a les seves propietats nutricionals.
Quan es parla, doncs, d’arrossos es parla de qualsevol de les seves especialitats. Com l’arròs amb bolets, l’arròs a la cassola, amb peix o carn… O l’arròs amb pollastre, l’arròs a banda, l’arròs negre, l’amanida d’arròs o l’arròs a la cubana.

 

Font: diarideterrassa.com

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari