Amanida de pasta

Recepta
Aquí hi trobareu aquesta amanida de pasta que és molt gustosa, però aquests plats accepten les variacions que hi vulgueu fer: es poden afegir nous ingredients, se’n poden treure, es pot triar un altre tipus de pasta…

El formatge Feta és tradicional a Grècia i als altres països del voltant, està fet amb llet d’ovella o de cabra, és de pasta tova crua i el deixen madurar en salmorra durant un període de tres mesos. Per això té un gust tan especial.

Ingredients (per a 2 persones)
• 140 g de pasta seca d’espirals de colors (70 g per a cada persona)
• 1 tomàquet
• 6 g de pinyons torrats
• 6 g de panses de Corint
• 10 g de nou pelada
• 20 g de formatge Feta
• Pebre
• Orenga
• Oli d’oliva
• Oli d’oliva verge extra

Preparació
• Poseu una olla al foc amb aigua, una cullerada de postres de sal i un raig d’oli
• Quan arrenqui el bull, tireu-hi la pasta i remeneu-la perquè no es quedi enganxada al fons de l’olla
• Deixeu que bulli durant 10-12 minuts o el que indiqui el paper del paquet
• Quan apagueu el foc, afegiu un raig d’aigua freda a l’olla per tallar l’ebullició, això farà que, quan la colem, no ens cremi el baf ala cara
• Un cop escorreguda, com que la volem fer en amanida i necessitem que sigui una pasta que no s’enganxi, l’esbandiu amb un raig d’aigua freda dins l’escorredor mateix i la deixeu allà dins perquè es vagi escorrent tota l’aigua
• Agafeu una paella petita i poseu-hi un raig d’oli. Dins la paella hi poseu els pinyons sense deixar de mirar-los i remenar-los. Quan comencin a canviar de color, apagueu el foc i els deixeu en un plat. Feu-ho de pressa perquè es cremen de seguida, s’enfosqueixen i amargantegen
• Renteu, eixugueu i talleu el tomàquet a bocins petits
• Partiu les nous pelades per la meitat o a bocins més petits, al vostre gust
• Talleu el formatge Feta a daus petits
• Poseu la pasta en una safata, el tomàquet, els pinyons torrats, les nous pelades, les panses i ho barregeu tot
• Hi afegiu l’orenga, el formatge i ho amaniu amb oli d’oliva verge extra
• Quan ho tasteu sabreu si cal rectificar-ho de sal

Suggeriments
• És un primer plat molt ric en hidrats de carboni i que atipa
• Pot combinar molt bé amb un segon plat amb proteïna: algun tipus de carn o peix cuinats amb una tècnica culinària senzilla, com la planxa o el forn
• Com que la pasta i els fruits secs aporten proteïna vegetal i també hi ha el formatge, que en conté de l’animal, també es pot considerar un plat complet i llavors s’ha de complementar amb un primer plat lleuger vegetal (amanida verda, gaspatxo, crema de verdures…)

Comentaris
• Conté gluten. Les persones que en són intolerants, poden fer l’amanida amb una pasta que no en porti
• És una recepta apta per a dietes vegetarianes que acceptin menjar lactis
• El formatge Feta és de llet crua i té un contingut elevat en sal. Les persones que no puguin menjar llet crua, com les embarassades, poden fer servir un altre formatge de llet cuita. Les persones amb hipertensió arterial que han de vigilar la ingesta de sal, han de triar un formatge amb baix contingut en sal

Valoració nutricional
Aquesta recepta té una aportació calòrica considerable perquè hi ha molts glúcids que ens donen molta energia. És un plat que conté força proteïna vegetal i pocs greixos, tots ells, molt saludables. Qualsevol plat ric en pasta o arròs s’haurà de combinar sempre amb un altre plat amb poques quilocalories: una amanida, una crema de verdures o un tall de carn o de peix a la planxa.

 

Font: vilaweb.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari