Mantingues la temperatura de la nevera a 4 ºC o menys. A aquesta temperatura els microorganismes hi proliferen molt lentament.
Neteja la nevera amb freqüència.
Al guardar la compra a la nevera, aprofita per col·locar a primera línia els productes amb data de caducitat més propera al venciment, així evitaràs que caduquin dins de la nevera.
Protegeix els aliments crus i els preparats amb embolcalls o dins de recipients per evitar la contaminació encreuada.
Congela qualsevol aliment si no el pots consumir aviat.
No sobrecarreguis la nevera: deixa espais entre recipients per permetre que arribi el fred ràpidament a l’aliment guardat.

A l’hora de distribuir els aliments a la nevera:
Als calaixos inferiors, guarda les fruites i hortalisses. Els calaixos els protegeixen del fred directe i els mantenen a una temperatura de 8-10 ºC.
A la zona més freda, el prestatge inferior (temperatura de 2-4 ºC), desa-hi la carn, el peix i el marisc. Aquests productes s’han de conservar dins d’un recipient preferiblement amb reixeta a la base perquè els líquids que desprenen no toquin l’aliment i produeixi mala olor.
Els prestatges superiors són menys freds; desa-hi els iogurts, el formatge, els embotits, els aliments cuinats i envasats i les semiconserves.
Els productes en llauna, un cop oberta, s’han de traspassar a un pot de vidre perquè la llauna amb el fred es rovella i pot contaminar el producte.
A la porta, pots desar-hi les begudes, melmelades i salses.
Conserva els ous separats de la resta d’aliments, preferiblement a l’ouera del refrigerador. L’ouera serveix per mantenir els ous en un espai sec i fresc, i també per dificultar la contaminació encreuada.

El congelador:
L’hem de mantenir a −18ºC.
Embolica bé els aliments, identifica’ls i marca la data de congelació.
No torneu a congelar els aliments que ja hem descongelat. Recordeu que el fred no elimina els microorganismes, només n’atura la propagació. Si un cop descongelat no el consumireu, és preferible cuinar-los i tornar-los a congelar, si voleu.

Article relacionat
Caqui

El Caqui...

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari