És possible consumir carxofes a l’estiu i cireres a l’hivern?

Avui compartim, de la mà de la Fundació Espigoladors, idees pràctiques per menjar productes fora de temporada i, sobretot, per aprofitar-los i no llençar res!

Conserva de mongeta tendra. Només cal tallar una punta de la mongeta (a més d’estalviar feina, aprofitem més l’aliment). La tècnica que utilitzarem per conservar les verdures per després congelar-les, és la de l’escaldat, és a dir, una vegada rentades les nostres verdures les ficarem en aigua bullint i després li tallarem la cocció amb aigua amb gel.

Carxofa. Normalment, només mengem el cor i llancem la resta. Es poden conservar amb aigua o oli, i congelar cuinades o escaldades. Amb les fulles podem fer un brou (serveix per fer baixar colesterol i és bo pel fetge, també es pot aprofitar com a base per arròs o fideus).

Tomàquets: podem fer sofregits i els podem guardar empotats o deshidratats.

Cítrics: si deixem assecar la seva pell i la guardem a un recipient hermètic, la podrem fer servir per aromatitzar infusions.

Porro. A la fruiteria, normalment ens tallen la part verda. La podem fer servir per al brou o talladet ben petit com si fos ceba pels sofregits. A més, les arrels fresques es poden fregir o poden servir per fer un remenat d’ous.

Carabassa. No llancem la pell! És comestible i bona. No sabreu diferenciar les cremes amb pell o sense.

I els plàtans molt madurs són perfectes per preparar pastissos.

Font: somdemercat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari