Segons les regions i els costums, o segons l’edat de sacrifici de l’animal, moltes vegades en un mateix país, el nom d’un mateix tall canvi.
Al nostre país els principals talls de vedella són:
Coll
Llata
Filet de Pobre
Llom / mitjana
Filet
Peixet
Culata de Cuixa
Galtes
Pit
Culata d’espatlla
Conills
Falda
Costellam
Crostó
Tapa plana
Tall rodó de la cuixa
Cua
Cap de Mort
Jarret
La carn de vedella és un aliment saludable i aconsellable de menjar en determinades edats (nens) i situacions (gent gran, persones amb malalties que provoquen anèmia o bé dones embarassades).
Sabeu per què la carn de le nostra vedella és tan bona? Perquè se les sol pujar durant l‘estiu a muntanya per tal d’aprofitar l’herba dels prats, mentre que la resta de l’any aprofiten les pastures de les valls i les planes.
Això vol dir que la carn de vedella és un producte a consumir durant tot l’any. La vedella es caracteritza per ser una carn magra, de gran poder nutricional i, per tant, un gran magatzem de vitamina B12, i un alt contingut de proteïnes de gran qualitat i rica en aigua.
Amb la carn de vedella, estem proporcionant al nostre organisme nutrients fonamentals i essencials.
Font: gremicarnissers.com