Font de minerals com el magnesi, el potassi, el calci i el ferro; rics en vitamines com la B1, la B3 i la E; rics en greixos saludables i fibra, amb caràcter antioxidant… Crec que tots sabem de qui estem parlant. Els fruits secs són versàtils, gustosos i molt nutritius, l’acompanyament perfecte per a qualsevol plat i l’aperitiu o el refrigeri ideal per quan ens pica la gana. Els pots consumir torrats, salats o fregits, tot i que és més recomanable menjar-los crus per aprofitar tots els seus components i nutrients.

A continuació, et proposem alguns plats amb fruits secs per celebrar que avui és el Dia Mundial de la Barreja de Fruits Secs:

– Amanides: a simple vista pot sembla una combinació massa senzilla, però amb fruites i fruits secs pots elaborar amanides d’allò més delicioses, com per exemple, de pera i avellanes. Aquesta recepta la pots modificar segons l’època de l’any i les teves preferències, però segur que el resultat serà igual de saludable i gustós!

– Verdures: acompanyar verdures com les mongetes o les carxofes amb fruits secs picats és un encert total per donar-los-hi un toc especial.

– Arrebossats: cada vegada s’utilitzen més els fruits secs a l’hora d’arrebossar pollastre, llom o escalopes.

– Pasta: amb pasta i fruits secs es poden fer infinites combinacions! Macarrons amb carabassó i fruits secs, espaguetis amb parmesà i nous i avellanes picades, espirals amb tomàquets secs i pinyons… Sense dubte, però, el plat estrella és la pasta amb pesto, elaborat amb una base de fruits secs, entre els quals destaquen els pinyons.

– Postres: com bé sabeu, els fruits secs són un dels ingredients claus de les postres i la rebosteria. Brownie de xocolata i nous, ametlles garapinyades, praliné d’ametlles o avellanes, iogurt amb fruits secs… Hi ha opcions per triar i remenar!

Font: Som Mercat

Article relacionat
Caqui

El Caqui...

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari