Ingredients
16 sardines
2 kg de sal grossa
24 grans de raïm
1 tomàquet madur
4 dl d’oli d’oliva verge extra d’arbequines
150 g de brots tendres (enciam vermell, fulla de roure, escarola , etc.)
sal
pebre blanc

Preparació
Poseu una capa de sal d’un dit de gruix en un plat; les sardines, a sobre, i cobriu-les amb una altra capa de sal. Deixeu-les a la nevera de 4 a 5 dies, segons la mida de les sardines.
Peleu un tomàquet madur, retireu-ne les llavors i talleu-lo a daus.
Peleu 6 grans de raïm per persona.
Prepareu una barreja de fulles vegetals per amanir dins un bol gros.
Filetegeu les sardines i peleu-les. Seguidament, dessaleu-les un moment en un bol d’aigua i eixugueu-les.
Prepareu una vinagreta generosa d’oli, vinagre i un bon toc de pebre, però sense sal.
Muntatge: afegiu el tomàquet i el raïm als brots tendres, amaniu-ho amb la vinagreta i poseu-hi a sobre els filets de sardina. Remeneu-ho un moment i serviu-ho.

Font: cuina.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari