Per Cap d’Any us proposem un menú que comença amb una amanida de patata molt nord-europea i que continua amb un segon plat que ens recorda a les millors preparacions franceses. De postres, una escuma de crema catalana amb pinya.

  • Torrada amb bombó de formatge calent
  • Amanida de patata amb salmó fumat
  • Filet de porc amb formatge blau
  • Escuma de crema catalana amb pinya

TORRADA AMB BOMBÓ DE FORMATGE CALENT

Un entrant senzill i deliciós per anar fent boca.

Ingredients:
  • Farina
  • Ou
  • Llevat fresc
  • Sucre
  • Aigua amb gas
  • Oli de gira-sol
  • Formatge tendre
  • Broquetes de fusta
  • Pa de pagès
Elaboració:

Primer, prepara la pasta de fregir barrejant tots els ingredients alhora i la deixes reposar a la nevera unes 2 hores perquè el llevat reaccioni.

Un cop hagi passat aquest temps, agafa el formatge i el fas a daus d’uns 40 grams. Punxa cada dau en una broqueta de fusta, els banyes un per un dins la pasta i els fregeixes amb oli ben calent.

Mentre els vas fregint, llesca i torra el pa. A l’hora de muntar el plat, ben simple: una torradeta com a base i el formatge al damunt.

Si per fer aquesta proposta tries un formatge molt cremós, millor que el deixis una mica al congelador abans de fregir-lo, perquè no es desfaci.


AMANIDA DE PATATA AMB SALMÓ FUMAT

Una amanida molt completa des del punt de vista nutricional i una bona opció per començar l’àpat de Nadal.

Ingredients:

  • 400 g de salmó fumat
  • 2 patates
  • 8 tomàquets vermells
  • oli d’oliva verge
  • canyella en pols
  • herbes provençals
  • 1 fulla de llorer
  • farigola
  • sal
Elaboració:

Posa la patata pelada i tallada a làmines en una safata. Hi afegeixes un rajolí d’oli, la sal i la canyella. Tapa la safata amb paper d’alumini i ho deixes coure al forn durant 35-45 minuts a 160 graus.

Mentrestant, pela el tomàquet, li treus les llavors, el talles per la meitat i el poses en una altra safata. Hi afegeixes un altre rajolí d’oli, les herbes de Provença, el llorer, la farigola i la sal. Ho tapes amb paper d’alumini, i ho cous al forn durant 35-45 minuts a 160 graus.

Per emplatar-ho, col·loca els trossos de salmó i, a sobre, les làmines de patata. Cal que posis una mica de tomàquet i un trosset de salmó a sobre de cada làmina.


FILET DE PORC AMB FORMATGE BLAU

Si vols fugir dels clàssics, prova d’innovar amb aquest plat senzill i complet.

Ingredients:

  • 1 rellom de porc
  • formatge blau
  • 1 pot de nata líquida
  • ¼ de xampinyons
  • 1 all
  • 1 ceba mitjana
  • sal i pebre
  • oli d’oliva
Elaboració:

Talla el rellom a medallons d’un dit de gruix; en una paella amb una mica d’oli fregeix el rellom (volta i volta) i reserva’l. En el mateix oli tira la ceba ratllada i, quan estigui daurada, afegeix-hi el formatge blau a trossets i vés-ho remenant amb una cullera de fusta fins que estigui ben desfet.

Afegeix-hi els xampinyons, que hauràs cuinat abans en una paella amb un all ben trinxat, i barreja-ho tot. A continuació, afegeix-hi la nata líquida i remena-ho fins que quedi tot espès, salpebra-ho i afegeix-hi els medallons de rellom per sobre, deixa que faci xup-xup durant cinc minuts, i serveix-ho tot ben calent.


ESCUMA DE CREMA CATALANA AMB PINYA

Unes postres senzilles i originals, molt fàcils de fer i que sempre triomfen.

Ingredients:

  • rodanxes de pinya
  • sucre
  • Per a l’escuma de crema catalana
  • crema catalana
  • llet
  • nata
Elaboració:

Talla quatre rodanxes de pinya, els treus la pell i el cor.

Les empolsines de sucre per sobre i cremes el sucre, amb un bufador de cuina o amb el cremador de la crema catalana.

A part, prepara l’escuma de crema catalana, barrejant una part de crema catalana, una de llet i una de nata. Ho bats fins que tingui la consistència justa, i ho fiques en una mànega de pastisseria.

Amb l’ajuda de la mànega, decora la rodanxa de pinya amb l’escuma de crema catalana.


https://www.barcelona.cat/

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari