En el sector de la nutrició poques expressions sonen més convincents que “dieta mediterrània”: només anomenant-la pot evocar al consumidor una bona vibra nutricional inigualable.

No obstant això, la dieta mediterrània és un estil de vida, un patró alimentari no només lligat a la forma d’alimentar-se, sinó també a altres elements de la vida diària, com l’activitat física o l’oci a l’aire lliure.

Així, gaudir del menjar del mediterrani significa molt més que delectar-se per una dieta bona i saludable: també representa deixar-se portar per una cultura única en el món i admirar alguns dels entorns més privilegiats del nostre planeta. Però, també significa lluitar per la protecció del Mediterrani, un paradís en risc de col·lapse ambiental.

El Mare Nostrum concentra al voltant del 9% de la biodiversitat mundial i conté unes 12.000 espècies de plantes i animals silvestres, segons dades de l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic (OECC). Per tant, si volem mantenir la nostra forma de viure, hauríem de protegir allò que la fa possible.

Per això, aprofitant que avui és el dia del menjar Mediterrani, volíem llançar una crida a l’acció i de reconeixement al treball que fan bussejadors, biòlegs marins, investigadors, ONGs i divulgadors, els quals dediquen les seves vides a protegir el nostre bé més preuat: el Mediterrani i els aliments que alberga el seu territori.

En aquest sentit, tots sabem que el menjar mediterrani és molt saludable per a l’ésser humà. Però a més, també resulta ser la més convenient per la salut del planeta, d’acord amb l’informe publicat l’any 2019 pel Panell Intergovernamental d’Experts en Canvi Climàtic de Nacions Unides. D’aquesta manera, organitzacions d’aquest tipus reclamen un canvi global en la dieta, dirigida cap al consum de més aliments a base de verdures i menys carn per lluitar contra el canvi climàtic.

Així doncs, quina millor manera de participar en la causa, que gaudint d’una dieta tan exquisida i saludable com la mediterrània?

Font: Mercats BCN

Article relacionat
Caqui

El Caqui...

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari