Moltes vegades hem parlat sobre els beneficis de mantenir una dieta equilibrada i, per aconseguir-ho, el peix i marisc tenen un protagonisme indiscutible amb la seva aportació de diversos nutrients.

En aquesta ocasió, però, volem donar rellevància a un altre aspecte important a l’hora de determinar quin tipus de varietat de peix i marisc hem de comprar al llarg de l’any, ja que si bé és normal decantar-nos per allò que més ens agrada, també hem de considerar els molts beneficis que suposa adquirir aliments de temporada, una manera eficient i sostenible de consumir peix i marisc de qualitat i bé de preu en qualsevol època de l’any.

Igual que en altres productes bàsics de la nostra dieta mediterrània, el peix i el marisc també té la seva època idònia de captura i consum depenent de cada varietat.

Per aliments de temporada es defineixen aquells productes que pel seu cicle biològic, es troben en el seu punt òptim de consum en algun moment de l’any.

El consum de peix i marisc de proximitat i de temporada contribueix al desenvolupament integrat al territori des del punt de vista ambiental, econòmic i social. Es tracta de la manera més intel·ligent de gaudir dels aliments en el millor moment per a ser consumits.

Escollint adequadament peix i marisc de temporada, obtenim entre d’altres, els següents beneficis:

► Els aliments ens ofereixen el millor de les seves propietats, i podrem gaudir dels sabors, aromes, gust i matisos d’una manera més intensa.

► El seu preu més econòmic per la seva abundància. Els peixaters i peixateres de la zona poden oferir els millors productes i a bon preu.

► Amb el seu consum contribuïm a la conservació de les espècies, respectant el cicle biològic d’aquestes, contribuint d’una manera sostenible a mantenir el planeta i la vida de la seva biosfera.

Per tot això compartim amb vosaltres el calendari anual del peix i marisc de temporada.

Molt recomanable prendre nota del moment idoni per escollir unes o altres varietats de peix i marisc per tenir cura de la nostra alimentació, la nostra economia i la sostenibilitat del nostre planeta.

Font: gremipeixaters.com

Calendari: gencat.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari