No tots els arrossos serveixen per a una mateixa preparació, i per això us expliquem com fer servir les quatre varietats més habituals
L’arròs rodó i l’arròs bomba són, sense cap mena de dubte, les dues varietats més consumides d’arròs. També té força èxit l’arròs integral i, per als risottos, el carnaroli i l’arborio. Aquestes són les seves característiques principals:
Arròs rodó. La majoria de receptes d’arròs tradicionals dels països mediterranis s’elaboren amb aquest tipus d’arròs. Les paelles, els guisats, els arrossos caldosos i els arrossos secs en són un bon exemple, ja que aquesta varietat absorbeix molt bé els sabors dels aliments que acompanya.
Arròs bomba. És el millor arròs per fer paelles, gràcies a la capacitat d’absorció i a la textura. També va molt bé per fer arrossos caldosos, secs i al forn.
Arròs integral. Aquest tipus d’arròs té un gust més intens i, gràcies al contingut en fibra, permet fer una cuina més sana i natural. Per això, el millor acompanyament per a l’arròs integral són les verdures i les hortalisses. En la majoria de casos necessita fins a 30 minuts de cocció, però és millor que consulteu les instruccions del paquet, ja que depèn de cada cas.
Carnaroli i aroborio. Si sou fanàtics dels risottos, segur que heu sentit parlar d’aquestes varietats d’arròs. Són les principals protagonistes dels millors risottos i no és casual, ja que es tracta d’arrossos molt aromàtics i que absorbeixen molt bé els gustos.
Font: cuina.cat