Ara estan molt de moda i l’hamburguesa torna a estar al punt de mira. Ja no es relaciona tant amb un menjar ràpid i poc acurat, sinó amb un àpat que pot ser molt equilibrat i saludable per a qualsevol dieta. Això sí, cal cuinar-la com es mereix i escollir la millor carn.

El primer consell que us donem és que aneu a la vostra carnisseria de mercat i pregunteu per la carn que tenen: podeu fer-la de vedella, vedella i porc, només porc o de pollastre, conill o gall d’indi. I si teniu una mica de mandra o no teniu gens de temps, fins i tot les trobareu ja preparades i a base d’espinacs, ceba… els xarcuters van innovant i segur que trobaràs la que més t’agradi.

El que recomanen els experts carnissers i cuiners és barrejar un 80% de carn magra amb un 20% de greix. Però el teu paradista de la carnisseria t’ho preparan com vulguis.

Després cal assaonar la carn en la mesura justa: pots posar-li el que més t’agradi com foie, ceba caramelitzada, pernil, formatge, però si la carn és bona i no vols experimentar, amb una mica de sal i pebre, ho tindràs fet.

La mida també és important, però això depèn de la gana que tinguis tu i els teus convidats! L’ideal, sobretot si l’hamburguesa va acompanyada d’altres aliments, és que faci entre 120gr i 150gr.

Ara que ja tenim la carn, li donarem forma, ja sigui amb un estri que ens ajudi, o bé amb les mans, barrejant bé la carn i donant-li la forma arrodonida que la caracteritza. Això sí, no la facis gaire gruixuda, perquè sinó a l’hora de coure-la, la faràs molt per fora i poc per dins.

Això ens porta al darrer consell (o dos en un): Necessitaràs oli d’oliva verge extra per fregir-la. No en posis gaire, només perquè no s’enganxi. Recorda que l’hamburguesa no ha de tenir sabor a oli! I sobretot, cuida la temperatura de la carn. Si la tenies a la nevera, treu-la uns 20 o 30 minuts abans de cuinar.

I mentre es fa, tu decideixes si la vols més crua o més cuita. Quan estigui al punt, serà l’hora de servir: al plat amb acompanyament, entre pans, amb salses o sense…

Bon profit!

Font: Som Mercat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari