Qualsevol celebració és bona per regalar o regalar-te un llibre de cuina. Així que, aprofitant el Dia del Llibre i la Diada de Sant Jordi, hem llambregat les últimes novetats sortides del forn per recopilar les més interessants. Pren nota!
El 23 d’abril -Dia del Llibre i de Sant Jordi- és una data ideal per regalar o regalar-te un llibre de cuina. Per posar-t’ho fàcil, hem recopilat alguns títols arribats al mercat en els últims mesos que mereixen molt la pena. Des de receptes de caça de la mà de grans xefs espanyols o receptes típiques de Portugal fins a consells per aconseguir un estil de vida Zero Waste i fins i tot un còmic per elaborar a casa el millor ramen del món.
A més d’aquestes novetats gastronòmiques, et recomanem que donis un cop d’ull a la nostra llista dels millors llibres de gastronomia i a la nostra recopilació dels millors còmics gastronòmics, ja que poden ser també de gran ajuda per encertar. Feliç Dia del Llibre!
Portugal. Una cocina entre la tradición y la modernidad, de Anaïs Delon Lugassy.
Sinopsi: Conserves, pastisseries, botigues d’ultramarins, peixateries, bars, tavernes i llocs fonamentals com la braseria urbana Musa o els restaurants Prado i Tapisco. Portugal (Planeta Gastro, 29,90 €) repassa, al costat d’una dotzena de talentosos xefs portuguesos, els millors llocs i receptes imprescindibles de la gastronomia portuguesa. Un viatge de Lisboa a Porto per descobrir que la gastronomia lusitana és molt més que brou verd, bacalhau à brás o pasteis de nata.
#CONVINOCONTODO, de Meritxell Falgueras
Sinopsi: #ConVinoConTodo (Oberon, 21,95 €) és un viatge per les terres del vi de la mà de la sommelier Meritxell Falgueras, cinquena generació del barceloní Celler de Gelida. Pràctiques, tastos, reptes, consells, història… En definitiva, tot el que necessites aprendre per gaudir del vi amb soltesa i sense complexos.
Caza, de Bruno Doucet
Sinopsi: Caza (Planeta Gastro, 39,90 €) és un recorregut culinari per plats amb autèntica aroma a bosc i molsa. En aquest llibre, el xef francès Bruno Doucet detalla les receptes més saboroses de la cuina de la caça, a través de les quals ens brinda la seva visió gastronòmica personal per despertar el nostre interès per aquest art ancestral. En definitiva, una fantàstica obra que ens mostra que l’amor per la caça, la cuina i el respecte per la naturalesa són totalment compatibles.
Japonismo, de Laura Tomàs y Luis Rodríguez
Sinopsi: Japonismo. Un delicioso viaje gastronómico por Japón (Anaya, 18 €) és un llibre que recopila els articles publicats a Japonismo.com, el blog més llegit sobre viatges al Japó creat per Laura Tomàs i Luis Rodríguez. Un recorregut de nord a sud pel país nipó per descobrir la seva gastronomia i els millors llocs per provar-la. La guia també inclou experiències, festes populars, costums… tot il·lustrat amb fotos i mapes.
Cocina Zero Waste, de Sebastian Simon.
Sinopsi: Aquest llibre se centra en el moviment Zero Waste i ens ensenya com comprar de manera responsable, utilitzar els productes de temporada, organitzar els menjars setmanals amb un bon batchcooking… Fins a aprendre a congelar i conservar els productes perquè no s’espatllin. A més, Cocina Zero Waste (Oberon, 18 €) proposa 80 receptes per aprofitar les sobres dels aliments i preparar deliciosos plats com elaborar un ramen amb els desaprofitaments del peix o fer una beguda refrescant amb la pell del cogombre.
¡Ramen!, de Hugh Amano y Sarah Becan.
Sinopsi: Divertit i instructiu, aquest híbrid entre llibre de cuina i novel·la gràfica ens introdueix a la història del ramen i ofereix més de quaranta receptes per preparar el ramen perfecte a casa, incloent-hi brous, fideus, adreços i acompanyaments. ¡Ramen! Un libro de cocina en formato cómic (Libros Cúpula, 21,50 €) és un llibre molt original presentat com una novel·la gràfica per gaudir de deliciosa i interessant cuina japonesa.
Tapas, pintxos y tostas, de Xabier Gutiérrez.
Sinopsi: Tapas, pintxos y tostas (Planeta Gastro, 16,95 €) és una recopilació de més de mil receptes per aprendre a preparar els millors pintxos i tapes a través de la mirada de Xabier Gutiérrez, cap del laboratori del Restaurant Arzak.
En la mesa con Leonardo Da Vinci, Eva Celada.
Sinopsi: Els dinou capítols de En la mesa con Leonardo Da Vinci (Planeta Gastro, 24,95 €) relaten la biografia gastronòmica de Leonardo da Vinci. Des de la seva alimentació durant la seva infància a la Toscana o els seus experiments a la cuina, passant per com s’alimentava quan pintava, i fins al seu amor per la naturalesa.
Comiendo en las calles de Asia, de Alejandro Zurdo.
Sinopsi: Comiendo en las calles de Asia (Grijalbo Ilustrados, 17,95 €) és un viatge pel sud-est asiàtic -Vietnam, Cambodja Tailàndia i Malàisia- després dels passos d’Alejandro Zurdo, qui va recórrer aquests països durant un any per recopilar més de 60 receptes de menjar de carrer.
La biblioteca del chef, de Jenny Linford
Sinopsi: La biblieoteca del chef (Planeta Gastro, 32,50 €) és una recopilació dels llibres de cuina favorits dels millors xefs del món, amb temàtiques que van des de la xarcuteria fins a les herbes i espècies, tant d’autors nacionals com internacionals. Sense lloc a dubte, un llibre perfecte per afegir a la biblioteca de qualsevol foodie.
Eat!, de Vega Hernando
Sinopsi: En aquest llibre, Vega Hernado, més coneguda com a Eating Patterns, proposa receptes creatives i molt acolorides on la presentació exerceix un paper molt important. I per si tot això no fos suficient, Eat! (Lunwerg Editores, 22,90 €) també inclou una guia sobre què menjar en cada temporada i alguns plats per a algunes festivitats: Pasqua, Sant Joan o Nadal.
Simplísimo – Cocino en 30 minutos para toda la semana, de Jean-François Mallet
Sinopsi: Simplísimo. Cocino en 30 minutos para toda la semana (Larousse, 19,95 €) reuneix suggeriments per a tots els gustos: pasta gratinada, sopes, amanides… Receptes riques, fàcils i super ràpides de fer que confirmen que amb mitja hora pots preparar els plats dels cinc dies següents. T’animes?
Dulces y saludables, de Mercedes Blasco
Sinopsi: Sabies que el sucre és addictiu i que té efectes negatius en el teu organisme? Existeixen alternatives dolces i saludables? Clar que sí! Dulces y saludables (RBA, 20 €) ofereix idees, consells i receptes per començar una nova vida lluny dels edulcorants perjudicials per a la salut. Suma’t a una vida sana sense edulcorants afegits!
1000 recetas de oro, de Karlos Arguiñano
Sinopsi: 1000 recetas de oro de Karlos Arguiñano (Editorial Planeta, 24,95 €) és un llibre de referència que recull les 1000 millors receptes del cuiner més mediàtic i divertit de la tele. Sense lloc a dubte, un receptari pràctic que no pot faltar a la cuina dels amants de la gastronomia.
Sofregit, Enric Herce
Sinopsi: El xef Enric Herce desplega el seu coneixement en aquest llibre amb tècniques, consells i receptes per dominar i treure-li tot el suc al sofregit. Sofregit 50 receptes i històries particulars de la cuina catalana (Cossetania, 18,90 €) ens convida a cuinar a través de la tradició culinària catalana amb plats per a qualsevol ocasió i època de l’any.