T’expliquem de quina manera senzilla i ràpida podem preparar receptes amb moniatos des de casa per la Castanyada
Coincidint amb la Castanyada 2021 (i també la celebració del Halloween), us expliquem com coure moniatos al forn, al microones o bé la millor manera per aconseguir un bon moniato fregit o bullit a casa. Amb permís de les castanyes, és un dels productes més esperats de la temporada de tardor. Més avall també et proposem diverses receptes amb moniatos, un aliment molt apreciat per utilitzar en un munt de plats!
El moniato és un aliment amb moltes propietats nutritives i una font de vitamina A i E , bones per als ulls i la pell. Volem destacar que podem gaudir d’aquest tubercle, que té molts més nutrients que la patata, tota la tardor i fins a principis d’hivern.
Consells per les receptes de moniatos
Triar els moniatos d’aspecte ferm
Guardar-los a casa en un lloc fosc i ventilat
No posar-los crus a la nevera
Si els volem tapar que sigui amb roba
La varietat ataronjada és al més rica en vitamines
Moniatos al forn
Escollirem una mida mitjana petita, perquè en el moment de cuinar-los queden més saborosos, dolços i es fan abans. El moniato s’ha de cuinar bé, perquè si no és indigest. No cal fer cap tall com en el cas de les castanyes i per saber si està cuit, l’hem de trobar tou amb una punció feta amb un pal de broqueta.
Recepta
Escollim moniatos de mida mitjana
Podem posar sal i pebre
Escalfem el forn durant 10 minuts a 200 ºC
Posem l’opció d’escalfar a dalt i a baix
Quan el forn està calent, col·loquem els moniatos en el sentit de les reixes
Posem un paper vegetal a sota per no embrutar si regalima
Coem els moniatos durant uns 40 minuts
Comprovem amb una punció que estan fets
Moniatos al microones
Si volem fer-los d’una manera ràpida, podem tallar els moniatos en trossos gruixuts i posar sal i pebre. Es poden col·locar en un recipient de silicona per a microones amb una tapa adequada, i a una potència màxima durant 5 minutos si son petits, i entre 8-10 minuts sin son grans.
Moniatos fregits
En aquest cas el millor és triar un moniato gran que netejarem i tallarem en talls com xips o bé com les patates fregides tradicionals, però més fines. Això al vostre gust!
Passarem per aigua el moniato
El pelem en talls finets que facilitaran la cocció
Escalfem la paella amb l’oli ben calent
El moniato estarà ben fregit quan veiem que queda ben doradet
Posem moniato en un plat amb paper secant
Li posem un polsim de sal.
Moniatos bullits
Si preferim el moniato per fer cremes fredes o calentes la millor opció és bullir-los. Els deixem coure durant uns 20 minuts d’ebullició i quan quan quedin un parell o tres de minuts abans que acabin de bullir, es pot afegir un polsim d’espècies al vostre gust. Precisament és en aquesta part de la cocció final quan agafen el sabor.
Recepta
Els netegem bé
Els posem a coure durant 20 minuts
Els deixem refredar per pelar-los