Coincidint amb la Castanyada 2022 (i també la celebració del Halloween), us descobrim com coure castanyes a casa, un dels productes més consumits durant aquests dies de tardor de múltiples maneres: castanyes al forn, castanyes al microones o bé castanyes bullides. Aquí també trobaràs un recull de receptes amb castanyes. Treu-li tot el suc a la cuina a aquest fruit sec tan utilitzat per preparar els teus millors plats de tardor!

Abans de començar, un consell important: que les castanyes siguin de llocs on hi hagi molta humitat, com el Montseny o Galícia.

Castanyes al forn
Cal fer un tall a les castanyes i deixar-les com a mínim dues hores en remull. El més recomanable és deixar-les tota la nit a l’aigua, perquè s’hidraten i després són més fàcils de pair. Si es fan directament a les paelles foradades queden més seques. Llavors les posem al forn i, un cop cuites, cal que posem un drap per mantenir-les calentes.

Preparació
Deixem les castanyes 2 hores en remull
Escalfem el forn durant 10 minuts a 200 ºC
Mentre s’escalfa, fem un tall en la pela de les castanyes sense arribar a partir-les
Quan el forn està calent, col·loquem les castanyes a la safata del forn situada a mitja altura
Coem les castanyes 10 minuts i els donem la volta. Deixem que es facin 10 minuts més i ja les podem retirar del forn
Les tapem amb un drap per mantenir-les calentes

Castanyes al microones
Farem un tall profund amb un ganivet de serra a la panxa de les castanyes, i les col·loquem en un recipient de silicona per a microones, que tingui tapa per mantenir el vapor a dins.

Cal vigilar-les mentre es couen durant uns dos o tres minuts en un microones de 800 wats. El temps de cocció dependrà de la potència de cada microones. És important tenir precaució quan traiem el recipient perquè el vapor està concentrat.

Fem un tall a les castanyes
Les deixem coure durant 2 minuts
Les deixem refredar per pelar-les amb facilitat

Castanyes bullides
Per la recepta de les castanyes bullides no cal deixar-les en remull prèviament. Es fa un tall com sempre, i es poden posar a bullir just. Quan quedin un parell o tres de minuts abans que acabin de bullir, es pot afegir un polsim de comí i un raig d’anís. Precisament és en aquesta part de la cocció final quan agafen el sabor.

Preparació
Fem un tall a les castanyes
Les posem a coure durant 20 minuts
Les deixem refredar per pelar-les

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari