Ingredients
100 g de ruca
100 g de canonges
germinats de col llombarda i pèsols
50 g d’olives de Kalamata
20 tomàquets cirerols secs
4 culleradetes de blat negre activat
Per al formatge crocant d’anacards:
125 g d’anacards
suc de llimona
una mica de sal
1 culleradeta d’orenga
aigua
Per a l’amaniment:
4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
el suc d’1 llimona
2 culleradetes de sal marina
1 culleradeta de pebre negre
Preparació
Per al formatge crocant d’anacards: poseu els anacards en remull amb aigua, com a mínim 3 h (l’ideal és deixar-los-hi tota una nit).
Tritureu la resta d’ingredients amb els anacards remullats fins que obtingueu una textura cremosa. Si cal, hi podeu afegir una mica d’aigua.
Unteu-ne el teflex del deshidratador i deshidrateu-ho a 40 ºC, fins que quedi ben crocant (o bé assequeu-ho al forn).
Deixeu els tomàquets secs en remull com a mínim 1 h, i reserveu-los amb una mica d’oli d’oliva.
Per al blat negre activat: feu germinar el blat negre un o dos dies, i deshidrateu-lo a 40 ºC, unes 12 h o fins que quedi sec (amb una textura cruixent).
Emplateu l’amanida barrejant la ruca, els canonges i els germinats. Afegiu-hi les olives, els tomàquets, el blat i el formatge crocant d’anacards.
Amaniu amb una vinagreta feta barrejant tots els ingredients de l’amaniment.
Recepta: cuina.cat