Ingredients
per a 4 persones
Temps de preparació: 45 minuts

32 calçots, oli d’oliva, sal, pebre

Elaboració:

El primer pas d’aquesta famosa recepta típica de la gastronomia catalana es rentar els calçots per aconseguir una estupenda presentació. Passem un aigua per treure la terra i retirem la primera capa. Seguidament tallem la zona més verda de les fulles i també la punta dels calçots per eliminar les arrels d’aquests.

Precalentem el forn a 250 ºC .

En una graella pel forn anem ficant els calçots un al costat de l’altre intentant que càpiguen tots. Si no es així podem fer varies rondes de fornejat.

Deixem els calçots al forn durant uns 30 minuts a 250 ºC.

En aquest punt mentre esperem a que es cuinin podem anar preparant la salsa romesco per acompanyar els nostres calçots.

Passat els 30 minuts donem la volta als calçots i deixem uns 15 minuts més al forn.

Un cop passat el temps comprovem que els calçots estigui fets. Es important que estiguin tendres per dins però torrats per fora. Si veiem que encara no estan llestos deixem al forn 5-10 minuts més.

Recollim els calçots del forn i els emboliquem amb paper de diari per guardar l’escalfor. Ara podem preparar un altre ronda o servir-los i menjar-nos-els.

Pel Romesco

5 tomàquets
1 cap d’all
2 nyores
10 avellanes torrades
10 ametlles torrades
Oli d’oliva verge extra
Pebre vermell dolç
Vi blanc
Vinagre
Sal

En una safata apta pel forn afegim els tomàquets i els grans d’all pelats. Agreguem una rajolí d’oli per sobre i ho deixem fornejar durant 35 minuts a una temperatura de 190º – 200º C.

Deixem les nyores en aigua calenta per facilitar la separació de carn i la pell de la verdura.

Mentre escalivem els tomàquets i l’all pelem les avellanes i les ametlles. Les posem en una vas per batre. Afegim una mica de pebre vermell dolç

Un cop les nyores estiguin tendres les obrim i traiem les llavors de dins amb cura.
Un cop lliures de llavors rasquem per treure tanta polpa com puguem de les nyores.

Afegim la polpa al got que hem preparat per batre els ingredients.
Un cop estiguin els tomàquets i l’all ben escalivats els retirem del forn. Pelem els tomàquets i els colem per treure les llavors d’aquests. Posem els tomàquets i els alls al vas.

Afegim un raig de vinagre i un raig de vi blanc. Agreguem també un bon rajolí d’oli d’oliva.

Ja només queda utilitzar la batedora i batre els ingredients fins obtenir una salsa mes o menys homogènia. Provem i rectifiquem amb sal, oli o vinagre.

Ja podem servir els calçots amb una exquisida salsa de romesco!

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari