Per menjar-lo tot just l’hem acabat de fer o després d’una estona de repòs, aquest conill amb allada ens dóna una salsa fantàstica on l’all és present, però de forma molt elegant. I amb la recepta del Mercat, veureu que la seva preparació és tan fàcil com deliciosa.
Ingredients per a 4 persones

1 conill trossejat
8 o 10 grans d’all (més o menys, els que porta un cap)
1 got de vi blanc sec
Pebre negre
Una branqueta de farigola fresca
Oli d’oliva
Sal

Com fem el conill amb allada del Mercat
Primer de tot, salpebrem el conill i el reservem. I tot seguit ens posem a pelar els grans d’all i els xafem una micona amb el ganivet per tal que després deixin anar millor el seu sabor. Amb això, gairebé que la part més complicada de la recepta ja està llesta.
Ara tirem un bon raig d’oli a la cassola. Hi fiquem l’all i l’anem cuinant a foc suau. L’objectiu és aromatitzar l’oli més que daurar els grans. Així és que després de tres o quatre minuts, els retirem i els reservem.
Llavors pugem el foc i, quan l’oli estigui ben calent, hi fiquem el conill. El fregim a banda i banda fins deixar-lo, aquest sí, ben dauradet. Després hi afegim el vi i el deixem que redueixi durant uns cinc minuts. Tot seguit, hi fiquem la farigola i els grans d’all que teníem reservats, remenem, tapem i, a foc mig, deixem que es vagi cuinant. En uns vint minuts, la salsa haurà espessit, quedant amb una textura cremosa.
Com que el conill és una carn blanca, sempre es pot acompanyar el plat amb un bon vi blanc de la D.O. Alella, però la mateixa D.O. ens ofereix uns syrah fantàstics per aquells que prefereixin un bon vi negre.

Per fer el conill amb allada al teu gust
Aquí, la clau rau en l’herba aromàtica que hi afegim. De fet, podem optar per no fer-ne servir cap, ni la farigola que us proposem a la recepta. O bé podeu fer servir una herba més suau com el julivert; una similar a la farigola, com el romaní; o si ho preferiu, una fulla de llorer. Totes combinen bé amb el conill amb allada. Així que fer una o altre, depèn del que us agradi més.
També hi ha qui li dóna un toc àcid o cítric a la recepta, fent-la més fresca. Per a això només calen 4 cullerades de vinagre o de suc de llimona, que s’afegeixen a la cassola tot just després d’haver-hi ficat el vi.
I com que la salsa és tan gustosa, podeu posar com a guarnició des d’una mica d’arròs bullit a unes patates fregides, o simplement sucar-hi pa.
La curiositat: Com sabem que el conill és fresc?
Normalment podem distingir entre conill de camp i conill de granja. El primer té una carn més vermellosa i dura. El segon és més rosat i és el que habitualment trobem al mercat. El rosat intens precisament ens indica que la carn és fresca, juntament amb la membrana blanquinosa-transparent que la recobreix, el fetge vermellós i les cames flexibles. Pregunta a la teva parada del mercat.

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari