La recepta per 2 persones
Temps de preparació 30 minuts
Ingredients:
250 gr. de castanyes netes i cuites
1 patata del bufet
1 porro
1 o 2 ceps frescos segons la mida o 15 gr. de ceps secs
1 litre de caldo de verdures (aquí trobareu un enllaç amb una proposat de caldo vegetal)
1 nou de mantega de bona qualitat
1 cullera sopera d’oli d’oliva qualitat verge extra Les Garrigues
sal i pebre

Preparació:
Posem els ceps secs en un recipient amb aigua tèbia durant 20 minuts. Escorre abans de fer-los servir en la recepta i reservar l’aigua de la hidratació. Si els ceps són frescos només els hem de netejar i tallar en làmines.
Si les castanyes estan cuites només hem de fer que pelar-les i reservar-les. Si les heu comprat crues, abans de coure-les, s’ha de fer un tall en la pell, aproximadament d’un centímetre, (perquè no explotin quan es couen) i posar-les en una plata per anar al forn, pre-escalfat a temperatura alta, fins que estiguin cuites, anar controlant. Una vegada cuites conservar-les en un drap de la cuina per mantenir l’escalfor i perquè sigui més fàcil de pelar-les.
Rentar bé el porro i tallar-lo. Aprofitem també la part que sigui més tendra de la part verda i la resta la guardem per preparar altres brous.
Pelar, rentar la patata i tallar-la en trossos.

Cocció i presentació:
En una cassola posem la mantega i un raig d’oli, afegim la patata tallada, després d’uns minuts afegim el porro tallat, remenem amb una espàtula i incorporem un vas de caldo de verdures, deixem coure 10 minuts, una vegada ha passat aquest temps afegim les castanyes trossejades, donar un parell de voltes amb una espàtula de fusta, afegir l’aigua de rehidratar els ceps i la resta de caldo de verdures, deixem coure uns 10 minuts més. Passem pel minipimer.
El caldo de les verdures podem afegir més o menys quantitat segons la textura desitjada. Afinar de sal i pebre.
Podem passar la crema pel colador xino si volem aconseguir una textura més fina.
Mentre s’acaba de coure assecar els ceps amb un paper de cuina i passar-los per la paella amb un raig d’oli fins que quedin ben daurats. Faríem el mateix si fossin frescos passar les làmines dels ceps per la paella.
Emplatar i afegir les làmines dels ceps en cada plat. Bon profit!

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari