De gust delicat i persistent, la galera és un marisc de molt fàcil digestió. Per això, la crema de galeres és un entrant ideal, super sa i lleuger, que et farà gaudir amb cada cullerada. I a més, amb la recepta del Mercat, resulta molt més fàcil de fer del que sembla.

Ingredients per a 4 persones

500gr. de galeres
2 patates grosses
1 tomàquet madur gran
1 ceba
2 grans d’all
1 branca de julivert fresc
1’5 l d’aigua
Oli d’oliva
Sal

Com fem la Crema de Galeres del Mercat del Masnou

Comencem preparant les hortalisses per al sofregit, així que primer de tot pelem el tomàquet, la ceba i els grans d’all. Tallem ceba i tomàquet a trossets per tal de facilitar després els sofregits. Ho reservem de moment i passem ja als fogons.

A una olla amb l’oli ben calent, primer de tot marquem bé les galeres, que podem partir per tal que treguin tot el seu suc. Després hi afegim l’all i, quan estigui daurat, hi afegim ceba i tomàquet. Posem una mica de sal i deixem sofregir a foc suau fins que el tomàquet quedi ben reduït i la ceba quasi desfeta.

Mentre, pelem les patates i també les tallem. Quan el sofregit estigui reduït, posem les patates a l’olla amb la branca de julivert. Removem una mica tot apujant el foc, i llavors només queda afegir-hi l’aigua. Corregim de sal i, quan comenci a bullir, abaixem el foc i esperem que el líquid redueixi un dit.

Un cop està a punt, triturem, passem pel xino per deixar una crema ben fina, i a gaudir a taula!

A més, per assaborir aquesta gustosa crema de galeres, sempre pots obrir una ampolla d’escumós ben fresc o acompanyar-la amb un dels clàssics vins pansa blanca de la DO Alella.

Per fer crema de galeres al teu gust

El julivert és una herba fina i delicada ideal per aquesta crema, però pots adaptar la recepta al teu gust fent servir un parell de fulles de llorer o una mica de farigola en lloc del julivert. Triïs el condiment que triïs, sempre pots afegir una mica de pebre quan posis sal al sofregit.

Tanmateix, pots aromatitzar la crema amb una mica de vi blanc sec o, fins i tot, brandi. El licor s’afegeix al sofregit, i es deixarà evaporar abans d’afegir-hi l’aigua.

La curiositat: Per què es diu galera?

Aquest crustaci es diu galera perquè viu a galeries de sorra. Entre febrer i març, aquestes galeries es desfan i és la millor època per a pescar-les, no només perquè surten, sinó perquè estan en cel, amb la qual cosa els mascles tenen més carn, tot i que no és l’únic moment de l’any que arriben al Mercat. Pregunta a la teva parada!

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Commentari ( 1 )

  • Eulàlia Bertrán Jane

    Enhorabona! Molt bé

Deixa el teu comentari

Newsletter

Introduïu la vostra adreça electrònica a continuació per subscriure-us al nostre newsletter i rebre ofertes exclusives, promocions y notícies.

Gràcies per subscriure-us!

Something went wrong.