Tradicionalment el dijous llarder o dijous gras és el primer dia del Carnaval o Carnestoltes, És tradició prendre la botifarra d’ou en aquest dia. També és costum prendre truita de botifarra. A l’hora d’esmorzar, per postres o per berenar, en els carnavals més autòctons es menja la coca de llardons.
Així què, com la coca la podreu comparar feta, la truita de butifarra d’ou us l’ensenyarem a fer:

Els Ingredients:

2 ous de pagés
1/2 botifarra d’ou del Mercat del Masnou.
1 tros petit de cansalada.
Unes mongetes o fèsols cuits.

Als fogons:
Salteja la cansalada a daus i reserva al damunt de paper de cuina per a que absorveixi el greix.
Talla en rodanxes la botifarra d’ou i retira la pell.
Salteja la botifarra d’ou amb les mongetes i la cansalada.
Bat els ous, sala al teu gust. Afegeix la barreja anterior als ous batuts.
Escalfa bé la paella on has saltejat la botifarra, afegeix una mica d’oli i posa la barreja i distribueix uniformement per tota la superfície.
Cuina-la 1 o 2 minuts i gira-la amb un tomba-truites. Fes-la 1 o 2 minuts mes i ja estarà llesta.
Serveix la truita de botifarra d’ou amb un parell de llesques de pa amb tomàquet i un vi de la DO d’Alella.

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari