El porro forma part de diversos plats que acostumem a cuinar i conté diverses propietats beneficioses per al nostre organisme. Les coneixeu? A continuació, en parlem de diverses d’aquestes.

Pel que fa a les vitamines, l’àcid fòlic és la que més conté, seguida de la C. De minerals, potassi i magnesi. L’àcid fòlic ajuda a la producció de glòbuls vermells, en la formació de material genètic i en els anticossos dins del sistema immunològic. Les seves proporcions de magnesi i sodi fan que sigui un aliment diurètic. A més, la quantitat de potassi fa que sigui d’interès per a persones esportistes ja queajuda a transmetre i generar l’impuls nerviós per a l’activitat muscular normal.
El magnesi està relacionat amb el bon funcionament intestinal, muscular i nerviós.

A l’hora de cuinar-lo, es recomana tallar-lo en talls transversals, així la cocció serà més compensada energèticament. També, es pot menjar tant la part blanca com la verda, tot i que aquesta segona caldrà coure-la més estona.

Font: https://ajuntament.barcelona.cat/somdemercat/

Article relacionat
Caqui

El Caqui...

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari