Avui celebrem el dia de la xocolata. I és que des que Cristòfor Colom el va portar d’Amèrica, el seu intens sabor, el seu embriagador aroma i el seu bell color han captivat milers de persones.

Actualment aquest deliciós aliment es manifesta en diferents formes. En aquest sentit, totes o gairebé totes les classes de les presentacions comercials de la xocolata que trobem al mercat tenen el seu propòsit, i en el post d’avui intentarem explicar-vos les seves diferents aplicacions.

Xocolata sense llet: La xocolata sense llet ha de portar un mínim del 35% de cacau. Però, amb què la podem utilitzar? Per exemple, amb una que contingui un 80% de cacau pots preparar unes delicioses trufes amb oli d’oliva, rematades amb sal Maldon, nous, gingebre i xili.

Xocolata blanca: Encara que està permès denominar-la així, cal recordar que no és una xocolata com a tal, ja que no porta sòlids del cacau, sinó només mantega de cacau, lacti i sucre. Pel seu sabor bastant dolç és la parella perfecta amb fruites àcides. També la podem utilitzar per a pastissos, creps, magdalenes, bunyols o com a salsa per anar mullant una safata de fruita, com si fos una fondue.

Xocolata amb fruits secs: Pot ser xocolata sense llet o xocolata amb llet a què se li afegeix fins a un 60% del pes total del producte en fruits secs. Hi ha moltes receptes salades amb xocolata amb fruits secs, com per exemple estofat de carn, conill o unes mandonguilles amb sípia.

Xocolata Ruby o rosada: És un nou tipus de xocolata, que conté 47,3% de cacau, llet i sucre. El seu color rosat és natural, ja que es fabrica a partir del gra de cacau Ruby. Té un gust característic a fruits vermells.

Xocolata de cobertura o fondant: Les cobertures de xocolata, xocolata fondant o xocolata per a postres estan formades amb una major proporció de mantega de cacau. Amb això s’aconsegueix una xocolata més modelable i amb més brillantor per a rebosteria i bomboneria.

Cacau en pols: Es tracta de sòlids del cacau polvoritzats als quals els ha quedat un 20% de mantega de cacau com a màxim. És el cacau que trobem en pols per utilitzar en rebosteria. Pots fer servir aquest cacau per preparar una beguda? És clar que pots, escalfant la llet -o aigua- per ajudar que es dissolgui i afegint un endolcidor perquè aquest cacau no porta gens de sucre.

Mantega de cacau: És la porció greix del gra de cacau. No se sol trobar com a tal en comerços generalistes, sinó en botigues especialitzades d’alimentació o pastisseria. Es pot utilitzar en bomboneria i en alguns dolços molt concrets, com el pandoro.
font: somdemercat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari