Al menú de Nadal no pot faltar mai l’escudella i carn d’olla. Aprèn a cuinar-la!

ELABORACIÓ:
Renta el peu de porc, l’orella i el morro, la gallina i el pollastre. Posa una olla al foc amb 4 litres d’aigua, afegeix-hi tota la carn i els ossos. Tan bon punt comenci a bullir, escuma bé el brou i treu-li totes les impureses que pugin a la superfície. Afegeix-hi llavors els cigrons (que abans hauràs remullat en aigua tèbia durant 12 hores) i deixa’l bullir una estona.

Posa-hi la pastanaga, el nap, la xirivia, l’api, el porro, i torna’l a escumar. Deixa que bulli 1 hora i 30 minuts, aproximadament; aleshores, la carn ja serà prou tova. Afegeix-hi la col, les patates tallades a trossets i la pilota (que ja hauràs preparat), afegeix-hi també les botifarres. Deixa’l bullir uns 30 minuts més. Tot seguit, rectifica de sal.

Quan tot estigui ben cuit, cola’n el brou.

Prepara l’escudella amb el brou colat i els galets, que aniràs abocant quan el brou estigui bullint, i deixes coure el brou de 12 a 15 minuts més.

L’escudella se serveix ben calenta i, després, en una safata, ben posades, les verdures i en una altra la carn, tallada a trossos i havent-ne retirat els ossos. Se serveix tot ben calent.

PREPARACIÓ DE LA PILOTA:
En un atuell posa la carn de vedella, la de porc i la cansalada, tot picat, afegeix-hi l’ou, el julivert i els alls picats i les molles de pa remullades en llet. Assaona-ho tot amb sal i pebre i una mica de canyella en pols; aplana-ho bé primer amb una forquilla, després es pot fer amb les mans, fins que tot hagi quallat. Llavors, fes la pilota, mirant que tingui una forma un xic ovalada, enfarina-la i afegeix-la al brou.

Font: Barcelona.cat

POTSER TAMBÉ T'AGRADA

Deixa el teu comentari